Donald Trump crede că noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord vor produce un impact major

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a postat, duminică, un mesaj pe Twitter în care a lăudat rezoluţia adoptată de Consiliul de Securitate al ONU, despre care spune că va produce un impact financiar major, informează The Associated Press.

1765 afișări
Imaginea articolului Donald Trump crede că noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord vor produce un impact major

Donald Trump crede că noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord vor produce un impact major

Consiliul de Securitate al ONU a votat, sâmbătă, în unainimitate noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

Mesajul lui Donald Trump de pe Twitter scoate în evidenţă optimismul preşedintelui american în privinţa noilor sancţiuni. ”Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite a votat sancţionarea Coreei de Nord. China şi Rusia au votat alături de noi. Acestea vor produce un impact financiar major”, a scris Trump.

 

 

H.R. McMaster, consilerul pe probleme de securitate al preşedintelui american, a acordat cu câteva ore mai devreme un interviu pentru MSNBC în care a spus că pericolul pe care îl prezintă Coreea de Nord ”este imposibil să fie supraestimat”. McMaster a precizat că Donald Trump este foarte informat în privinţa strategiilor legate de Coreea de Nord. În plus, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui american a afirmat că Washingtonul păstrează toate opţiunile pe masă, inclusiv un atac militar, însă a recunoscut că un război ar fi foarte costisitor.

”Trebuie să punem presiune pe regim, să punem presiune pe Kim Jong Un şi pe cei din jurul său în aşa fel încât să îi facem să înţeleagă că denuclearizarea este în interesul lor”, a adăugat McMaster.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici