Donald Trump crede că Paul Ryan vrea înfrângerea sa pentru a putea candida el, în anul 2020

Donald Trump, candidatul republican în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, crede că Paul Ryan, colegul său de partid care este preşedintele Camerei Reprezentanţilor, ar vrea ca el să fie învins în alegeri pentru a facilita propria victorie în anul 2020, relatează site-ul Politico.com.

1130 afișări
Imaginea articolului Donald Trump crede că Paul Ryan vrea înfrângerea sa pentru a putea candida el, în anul 2020

Donald Trump crede că Paul Ryan vrea înfrângerea sa pentru a putea candida el, în anul 2020

Întrebat, într-un interviu acordat ABC News, dacă Paul Ryan i-ar dori eşecul în scrutinul prezidenţial din 8 noiembrie, Donald Trump a răspuns: "Poate că ar vrea să candideze el peste patru ani şi nu ştie cum să câştige".

Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a anunţat acum o săptămână că nu îl va mai apăra în dezbateri publice pe Donald Trump, fără însă a retrage formal susţinerea acordată candidatului republican la preşedinţia SUA. Paul Ryan a făcut această declaraţie după consultarea cu alţi lideri republicani. Anterior, surse republicane citate de Politico.com anunţaseră că, în contextul înregistrării audio în care Donald Trump era surprins făcând declaraţii obscene, Paul Ryan propusese retragerea susţinerii partidului pentru candidatul republican.

Ca reacţie, Donald Trump l-a criticat dur pe Paul Ryan, cerându-i să se concentreze pe teme bugetare şi pe combaterea imigraţiei, nu pe contestarea candidaturii sale. "Paul Ryan ar trebui să acorde mai mult timp eforturilor de echilibrare a bugetului, pe crearea de locuri de muncă şi pe combaterea imigraţiei ilegale, nu pe contestarea candidatului republican la funcţia de preşedinte", a transmis Donald Trump. Ulterior, Trump a intensificat criticile la adresa colegilor de partid care i-au retras susţinerea, numindu-l "slab şi ineficient" pe Paul Ryan. "Chiar dacă am câştigat a doua dezbatere con

form tuturor sondajelor, este greu să îmi desfăşor bine campania când Paul Ryan şi alţii îmi oferă susţinere zero! Liderul nostru slab şi ineficient, Paul Ryan, a avut o teleconferinţă eşuată, fiindcă toţi membrii i-au devenit neloiali. Este bine că mi s-au tăiat toate legăturile şi că pot lupta pentru America aşa cum vreau", a subliniat Trump.

Luni, Donald Trump a afirmat că echipa democrată pregăteşte fraude masive în scrutinul prezidenţial, acuzându-i pe liderii republicani de complicitate. "Sigur că au loc fraude masive în procesul electoral. De ce neagă liderii republicani acest lucru? Sunt atât de naivi!", a transmis Donald Trump. Pe fondul recentelor disensiuni, Trump a îndemnat liderii republicani să dea dovadă de solidaritate: "Trebuie să ne mobilizăm toţi pentru a câştiga aceste alegeri. Nu putem avea încă patru ani politici de tipul celor ale lui Barack Obama. Sau mai rău. Scrutinul este aranjat de presa necinstită şi distorsionată care o favorizează pe escroaca Hillary, iar în multe secţii se pregătesc fraude; trist", a subliniat Trump, fără a prezenta dovezi în sprijinul acuzaţiilor.

Conform unui sondaj de opinie Politico.com/Morning Consult, 41% dintre americani tind să creadă că s-ar pregăti fraude electorale pentru a nu se permite o victorie a candidatului republican.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici