Paul Ryan nu îl va mai susţine direct pe Donald Trump, dar nu îi retrage oficial sprijinul electoral / Reacţia lui Donald Trump

Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a anunţat luni că nu îl va mai apăra în dezbateri publice pe Donald Trump, fără însă a retrage formal susţinerea acordată candidatului republican la preşedinţia SUA, informează site-ul Politico.com.

1276 afișări
Imaginea articolului Paul Ryan nu îl va mai susţine direct pe Donald Trump, dar nu îi retrage oficial sprijinul electoral / Reacţia lui Donald Trump

Paul Ryan nu îl va mai susţine direct pe Donald Trump, dar nu îi retrage oficial sprijinul electoral

Paul Ryan s-a consultat luni, prin teleconferinţă, cu alţi lideri republicani. Anterior, surse republicane citate de Politico.com anunţaseră că, în contextul înregistrării audio în care Donald Trump era surprins făcând declaraţii obscene, Paul Ryan propusese retragerea susţinerii partidului pentru candidatul republican.

Însă, după reuniunea de luni, Paul Ryan a anunţat că a decis să nu îl mai apere pe Donald Trump în dezbaterile publice, precizând că se va concentra pe campania electorală parlamentară, având scopul menţinerii majorităţii republicane în Camera Reprezentanţilor.

Paul Ryan a explicat că, în cazul în care democrata Hillary Clinton va câştiga scrutinul prezidenţial, menţinerea majorităţii republicane în Congres va fi necesară pentru contracararea activităţilor executive.

Ryan le-a transmis următorul îndemn liderilor filialelor teritoriale republicane: "Trebuie să faceţi ceea ce este cel mai bine în districtele proprii".

Donald Trump se confruntă cu critici ample inclusiv în Partidul Republican, numeroşi politicieni influenţi retrăgându-i susţinerea după înregistrarea în care magnatul new-yorkez a fost surprins făcând comentarii obscene în anul 2005.

Donald Trump îl critică pe Paul Ryan, cerându-i să se concentreze pe remedierea problemelor din SUA

Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA, l-a criticat dur pe Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, cerându-i să se concentreze pe teme bugetare şi pe combaterea imigraţiei, nu pe contestarea candidaturii sale.

"Paul Ryan ar trebui să acorde mai mult timp eforturilor de echilibrare a bugetului, pe crearea de locuri de muncă şi pe combaterea imigraţiei ilegale, nu pe contestarea candidatului republican la funcţia de preşedinte", a transmis Donald Trump prin Twitter, conform Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici