Donald Trump, criticat după ce a spus că John McCain nu este erou de război

Magnatul american Donald Trump, candidat la învestitura Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale, a fost criticat vehement după ce a declarat că senatorul republican John McCain, care a fost prizonier în timpul războiului din Vietnam, nu este un "erou de război", relatează CNN.

237 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, criticat după ce a spus că John McCain nu este erou de război

Donald Trump, criticat după ce a spus că John McCain nu este erou de război (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Trump a făcut comentariile despre McCain în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri la o reuniune din statul american Iowa. "El nu este erou de război", a declarat Donald Trump. "El este erou de război doar pentru că a fost capturat", a adăugat magnatul din domeniul imobiliar.

"Îmi plac oamenii care nu au fost capturaţi, bine? Îmi pare rău să vă spun. El este erou de război pentru că a fost capturat", a continuat Donald Trump, ale cărui declaraţii au fost întâmpinate de public cu huiduieli, zâmbete dar şi aplauze.

Ulterior, Trump a încercat să îşi repare gafa pe Twitter. "Capturaţi sau nu, toţi soldaţii noştri sunt eroi!", a scris el.

Cu toate acestea, afirmaţiile sale au fost criticate vehement de contracandidaţii săi republicani la prezidenţiale.

McCain şi-a fracturat mâinile şi picioarele când s-a catapultat din avionul său, care a fost doborât în 1967 în nordul Vietnamului. El a fost ţinut prizonier mai mult de cinci ani, timp în care a fost torturat în mod repetat.

Purtătorul de cuvânt al lui McCain, Brian Rogers, a declarat că acesta nu comentează declaraţiile lui Trump, însă fiica senatorului, Meghan, a scris pe Twitter că este îngrozită şi dezgustată de aceste afirmaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici