Donald Trump, criticat pentru că a catalogat răspunsul SUA la uraganul din Puerto Rico un succes

Preşedintele american Donald Trump a fost criticat dur, după ce a catalogat răspunsul autorităţilor din Statele Unite la uraganul care a devastat Puerto Rico anul trecut un real succes, deşi aproximativ 3.000 de persoane au murit, relatează BBC.

954 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, criticat pentru că a catalogat răspunsul SUA la uraganul din Puerto Rico un succes

Donald Trump, criticat pentru că a catalogat răspunsul SUA la uraganul din Puerto Rico un succes

„Dacă el crede că moartea a 3.000 de persoane este un succes, Dumnezeu să ne ajute pe toţi”, a declarat Carmen Yulin Cruz, primarul oraşului San Juan, capitala statului Puerto Rico.

Autorităţile din Puerto Rico au reuşit abia luna trecută să redea alimentarea cu electricitate, la 11 luni după uraganul devastator.

Conform unui raport, doar 8% dintre cetăţeni au plecat de pe insulă în urma uraganului, iar majoritatea au murit din cauza condiţiilor medicale proaste.

„A fost cel mai mare dezastru natural din istoria modernă. Infrastructura noastră a fost devastată, mii de persoane şi-au pierdut viaţa, iar mulţi alţii încă se chinuie în urma catastrofei”, a declarat Ricardo Rosello, guvernatorul insulei.

Preşedintele a fost întrebat ce lecţie au învăţat autorităţile din reacţia la uraganul Maria având în vedere apropierea uraganului Florence de coasta estică a Statelor Unite.

„Maria a fost cel mai important uragan cu care am avut de-a face, în special din cauza naturii insulei. Cred că a fost unul dintre cele mai bune răspunsuri oferite de către autorităţi într-o asemenea situaţie”, a declarat Trump.

„Munca făcută de autorităţi, împreună cu cele locale, cred că a fost minunată. Cred că Puerto Rico a fost un real succes”, a adăugat acesta.

„Am investit miliarde şi miliarde de dolari în Puerto Rico, a fost o situaţie foarte dificilă. Cred că majoritatea cetăţenilor ne sunt foarte recunoscători”, a menţionat Trump.

Conform primarului din San Juan, situaţia din Puerto Rico este o pată pe mandatul preşedintelui Trump. Aceasta a catalogat reacţia acestuia ca fiind jignitoare.

Reacţia preşedintelui a fost criticată şi de către senatorul Bernie Sanders, care şi-a arătat nemulţumirea printr-un mesaj pe Twitter.

„Aproximativ 3.000 de persoane au murit. Acesta nu este un succes. Este o tragedie”, a scris acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici