Donald Trump denunţă "incompetenţa" Chinei, pe care o acuză de "crimă în masă"

  • Donald Trump denunţă "incompetenţa" Chinei, pe care o acuză de "crimă în masă"
  • Preşedintele Chinei: "Incompetenţa Chinei, nu altceva, a cauzat această crimă în masă în întreaga lume"
  • Donald Trump susţine că răspândirea epidemiei de coronavirus ar fi putut fi limitată în cazul în care autorităţile chineze ar fi acţionat responsabil în oraşul Wuhan
2579 afișări
Imaginea articolului Donald Trump denunţă "incompetenţa" Chinei, pe care o acuză de "crimă în masă"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat din nou, miercuri, "incompetenţa" Chinei în gestionarea epidemiei de coronavirus, atribuind Beijingului responsabilitatea pentru o "crimă în masă" care afectează întreaga lume.

"Un nebun din China tocmai a emis un comunicat în care atribuie tuturor vina, în afară de China, pentru virusul care a omorât până acum sute de mii de persoane. Vă rog să îi explicaţi acestui prost că «incompetenţa Chinei», nu altceva, a cauzat această crimă în masă în întreaga lume", a declarat Donald Trump miercuri, prin Twitter.

Preşedintele SUA nu a precizat la cine se referă, dar afirmaţia se înscrie în seria de acuzaţii la adresa Beijingului. Donald Trump susţine că răspândirea epidemiei de coronavirus ar fi putut fi limitată în cazul în care autorităţile chineze ar fi acţionat responsabil de la început în oraşul Wuhan.

Donald Trump a acuzat Organizaţia Mondială a Sănătăţii că a avut o atitudine indulgentă faţă de China, avertizând că va opri definitiv finanţarea organizaţiei dacă nu lansează "reforme substanţiale în cel mult 30 de zile".

Statele Unite "se sustrag obligaţiilor" faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a acuzat, în replică, Ministerul chinez de Externe.

La nivel mondial se înregistrează 4,92 milioane de cazuri de coronavirus şi 323.956 de decese, potrivit bilanţului realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici