Donald Trump despre restricţii: Soluţia nu poate fi mai gravă decât problema

Preşedintele Donald Trump s-a pronunţat ferm împotriva impunerii restricţiilor privind deplasările din cauza coronavirusului, argumentând că "soluţia nu poate fi mai gravă decât problema" şi că "Statele Unite nu au fost construite pentru a fi închise".

1483 afișări
Imaginea articolului Donald Trump despre restricţii: Soluţia nu poate fi mai gravă decât problema

Donald Trump despre restricţii: "Soluţia nu poate fi mai gravă decât problema"

Preşedintele Donald Trump s-a pronunţat ferm împotriva impunerii restricţiilor privind deplasările din cauza coronavirusului, argumentând că "soluţia nu poate fi mai gravă decât problema" şi că "Statele Unite nu au fost construite pentru a fi închise".

Statele Unite "nu au fost construite pentru a fi închise", a declarat preşedintele Donald Trump, pledând pentru anularea restricţiilor privind adunările publice impuse deja.

"Experţii noştri în sănătate publică, oameni extraordinari, examinează variaţiile acestei boli în întreaga ţară şi vom folosi datele pentru a recomanda noi protocoale care să le permită economiilor locale să reia activitatea în momentul potrivit", a declarat Donald Trump, citat de MSN.com.

"Ţara noastră nu a fost construită pentru a fi închisă. Nu este o ţară construită pentru aşa ceva", a subliniat liderul SUA.

"Nu putem admite ca soluţia să fie mai gravă decât problema. Dacă ar fi după doctori, ne-ar spune să închidem întreaga lume", a insistat preşedintele SUA, citat de agenţia de presă Reuters.

Liderul SUA a anunţat că actualele restricţii zonale privind deplasările şi măsurile de distanţare socială ar putea fi reexaminate la 15 zile după intrarea în vigoare, în contextul efectelor devastatoare asupra economiei americane.

Consilierul prezidenţial pentru Afaceri Economice, Larry Kudlow, a reacţionat, conform Fox News: "Preşedintele are dreptate. Remediul nu poate fi mai grav decât boala. Va trebui să facem nişte alegeri dure".

Administraţia Donald Trump a semnalat acum două zile că nu intenţionează să impună restricţii privind deplasările în interiorul Statelor Unite. Washingtonul nu intenţionează să introducă, pe termen scurt, restricţii de călătorie în interiorul Statelor Unite, a declarat duminică Chad Wolf, secretarul american pentru Securitate Internă. "Pur şi simplu, nu este adevărat. Observăm o serie de campanii pentru dezinformare. Vrem să ne asigurăm că le respingem. (...) Oamenii trebuie să obţină informaţiile din surse de încredere, adică de la oficiali ai statelor sau de la nivel federal. (...) Nu există niciun plan pentru blocaje impuse la nivel naţional sau pentru carantină naţională. Este vorba despre dezinformare", a declarat Chad Wolf la Fox News, conform site-ului Breibart.com.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că nu crede că vor fi necesare restricţii la nivel naţional ori ordine de rămânere în case în contextul epidemiei de coronavirus.

În Statele Unite se înregistrează 46.481 de cazuri de coronavirus şi 593 de decese, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins. În unele zone din Statele Unite au fost impuse restricţii de deplasare la nivel local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici