Donald Trump este pregătit să discute cu regimul nord-coreean

Preşedintele american Donald Trump i-a transmis omologului său sud-coreean Moon Jae-In că este pregătit să discute cu regimul nord-coreean, au anunţat miercuri birourile prezidenţiale de la Seul şi Washington, relatează site-ul agenţiei Reuters.

820 afișări
Imaginea articolului Donald Trump este pregătit să discute cu regimul nord-coreean

Donald Trump este pregătit să discute cu regimul nord-coreean

La o zi după primele discuţii inter-coreene din ultimii doi ani, Trump şi Moon au discutat telefonic. Liderul de la Casa Albă a transmis că nu va exista nicio acţiune militară pe durata discuţiilor.

"Ambii şefi de stat anticipează că dialogul inter-coreean actual ar putea duce în mod firesc la discuţii între Statele Unite şi Coreea de Nord privind denuclearizarea Peninsulei Coreene, după Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang. Ei au convenit să negocieze îndeaproape cu privire la progresul discuţiilor inter-coreene. Preşedintele Trump a declarat că Statele Unite sunt deschise la discuţii în cazul în care Coreea de Nord doreşte acest lucru, atâta timp cât circumstanţele şi calendarul sunt potrivite", se arată într-un comunicat al preşedinţiei Coreei de Sud.

Biroul prezidenţial de la Seul a mai precizat că Trump a catalogat drept "complet greşit" un articol din publicaţia Wall Street Journal, potrivit căruia preşedintele american ar contempla în privinţa unui atac militar împotriva Coreei de Nord.

"(Trump) a mai spus că nu va exista nicio acţiune militară cât timp discuţiile dintre cele două Corei sunt în desfăşurare", potrivit comunicatului.

Casa Albă a menţionat că Trump şi Moon au subliniat "importanţa continuării campaniei de presiune maximă împotriva Coreei de Nord".

"Preşedintele Trump şi-a exprimat deschiderea pentru organizarea unor discuţii între Statele Unite şi Coreea de Nord, la timpul potrivit şi în circumstanţele corecte", se mai arată în comunicat.

Preşedintele american i-a mai spus omologului său sud-coreean că vicepreşedintele Mike Pence va conduce delegaţia SUA la Jocurile Olimpice de iarnă, care vor începe în luna februarie.

Anterior, administraţia Trump a precizat că preferă o soluţie diplomatică la această criză, dar toate opţiunile sunt pe masă, inclusiv cele militare. Washingtonul insistă că orice discuţii ar trebui să vizeze denuclearizarea în Coreea de Nord, idee respinsă recent de către regimul de la Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici