Donald Trump: Eu nu sunt unul care crede că dezvoltarea coloniilor israeliene este bună pentru pace

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri pentru cotidianul Israel Hayom că nu crede că dezvoltarea coloniilor israeliene este "bună pentru pace", relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

1571 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Eu nu sunt unul care crede că dezvoltarea coloniilor israeliene este bună pentru pace

Donald Trump: Eu nu sunt unul care crede că dezvoltarea coloniilor israeliene este bună pentru pace (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

"Terenurile care au rămas sunt puţine, şi rămân mai puţine de fiecare dată când le ocupăm pentru colonii. Eu nu sunt unul care crede că dezvoltarea coloniilor este bună pentru pace", a spus Trump, cu câteva zile înainte de a-l primi pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, într-un interviu publicat de cotidianul citat.

Parlamentul de la Tel Aviv, Knesset, a votat în favoarea unei legi prin care au fost retroactiv legalizate coloniile evreieşti construite pe terenuri private palestiniene în Cisiordania. Legea a fost adoptată cu 60 de voturi pentru şi 52 împotriva, în urma unei dezbateri aprinse în cadrul Knesset.

Înainte de vot, premierul Benjamin Netanyahu şi-a exprimat îndoielile cu privire la această lege, părând îngrijorat în legătură cu reacţia comunităţii internaţionale şi afirmând că ar dori să aibă o discuţie cu Administraţia Trump înainte de adoptarea legii.

Organizaţia Naţiunilor Unite şi Autoritatea Palestiniană au condamnat vehement, marţi după-amiază, controversata lege adoptată de Parlamentul Israelului privind reglementarea statutului unor locuinţe construite în colonii din Cisiordania.

"Sfidând flagrant dorinţele comunităţii internaţionale, Guvernul israelian a prezentat în Knesset un proiect de lege care autorizează furtul terenurilor palestiniene, spre profitul coloniştilor evrei, legalizând retroactiv colonii situate pe teritoriile palestiniene ocupate începând din anul 1967, inclusiv în Ierusalimul de Est. Este o agresiune împotriva poporului nostru pe care o vom contesta la instituţiile internaţionale", declara Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, după întrevederea pe care a avut-o la Palatul Elysée cu omologul său francez, Francois Hollande.

"Aş vrea ca Israelul şi Guvernul israelian să revină asupra acestui text de lege", a afirmat preşedintele Franţei, Francois Hollande, denunţând la rândul său "accelerarea activităţilor israeliene de colonizare".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici