Donald Trump ia în considerare posibilitatea de a-l invita pe Vladimir Putin la viitorul summit G7

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat duminică, în cadrul summit-ului G7 de la Biarritz, Franţa, că ia în calcul posibilitatea de a-l invita pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la următorul summit al organizaţiei, care va avea loc în 2020 în SUA, potrivit Bloomberg şi TASS.

813 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ia în considerare posibilitatea de a-l invita pe Vladimir Putin la viitorul summit G7

Donald Trump ia în considerare posibilitatea de a-l invita pe Vladimir Putin la viitorul summit G7

Trump declarase săptămâna trecută că susţine ideea revenirii la formatul G8 prin readmiterea Rusiei în organizaţie. „Cred că este potrivit ca Rusia să facă parte din grup. Deci cu siguranţă văd posibilă revenirea la G8. Iar dacă cineva ar face această mişcare, sunt cu siguranţă dispus să mă gândesc la asta”, a spus liderul de la Casa Albă.

Rusia a fost exclusă în 2014 din G8 din cauza anexării Peninsulei Crimeea şi a implicării Kremlinului în războiul civil din Ucraina.

Marea Britanie, Germania, Franţa şi Canada s-au opus în repetate rânduri revenirii la formatul G8 până când Vladimir Putin nu va face concesii în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina.

Preşedintele în funcţie al Consiliului European, Donald Tusk, a declarat sâmbătă că există mai multe motive pentru care Rusia nu poate fi acceptată din nou în Grupul ţărilor puternic industrializate.

„În urmă cu un an, în Canada, Donald Trump a sugerat reinvitarea Rusiei în G7, afirmând că anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia a fost parţial justificată şi că trebuie să acceptăm acest lucru. Sub nicio formă nu putem fi de acord cu această logică”, a declarat Tusk.

Summitul Grupului ţărilor puternic industrializate se desfăşoară în perioada 24-26 august în staţiunea Biarritz, situată în sud-vestul Franţei. Uniunea Europeană este reprezentată de Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, la reuniunea cu liderii ţărilor din G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici