Donald Trump şi-a declarat victoria în alegeri, înainte de numărarea voturilor în toate statele din SUA: „Sincer, am câştigat aceste alegeri”

  • Trump şi-a declarat victoria în alegeri în discursul de după alegeri pe care l-a susţinut la Casa Albă, înainte de numărarea tuturor voturilor.
  • Milioane de voturi sunt încă nenumărate în statele cheie ce pot înclina balanţa în ambele părţi.
  • „Sincer, am câştigat aceste alegeri”, a spus Trump.
2051 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi-a declarat victoria în alegeri, înainte de numărarea voturilor în toate statele din SUA: „Sincer, am câştigat aceste alegeri”

Donald Trump ăşi anunţă victoria: „Sincer, am câştigat aceste alegeri”,

Preşedintele Donald Trump a susţinut miercuri că a câştigat alegerile din SUA, cu milioane de voturi încă nenumărate, după ce rivalul său democrat, Joe Biden, s-a declarat încrezător că va câştiga competiţia electorală, relatează Reuters.

„Am avut o noapte grovază. Am câştigat în atâtea state (...) În mod sigur, câştigăm în Pennsylvania cu un număr foarte mare de voturi”, a spus preşedintele, prefigurând că va câştiga în unul dintre statele care va hotărî câştigătorul în alegeri. 

Trump a atacat votul prin corespondenţă din mai multe state: „Aceasta este o fraudare a publicului american”, a spus Trump fără a furniza dovezi care să susţină afirmaţia.

„Ne pregătim pentru o sărbătoare foarte mare, câştigăm tot. Rezultatele sunt fenomenale, suntem pregătiţi să ieşim afară şi să sărbătorim ceva minunat.

Oamenii au ieşit să susţină mişcarea noastră minunată. Sunt state unde nu ne aşteptam să câştigăm, dar am făcut-o.

Cel mai important, câştigăm în Pennsylvania cu un număr foarte mare de voturi.

Se încearcă o fraudă importantă, am câştigat foarte mult şi vom merge la Curtea Supremă – vrem ca votarea să se oprească, să nu mai găsească voturi la 4 dimineaţa şi să le adauge pe listă.

Noi deja am câştigat şi vreau să vă mulţumesc. Vreau să mulţumesc tuturor oamenilor care au lucrat cu noi”, a spus Trump, în discursul în care şi-a arogat victoria. 

Totuşi, legile electorale din toate statele SUA impun numărarea tuturor voturilor. Anul acesta sunt mai multe voturi decât în ​​trecut, deoarece oamenii au votat anticipat prin poştă şi anticipat din cauza pandemiei, ceea ce înseamnă o prelungire a rezultatului în alegeri. 

Trump a câştigat statele cheie Florida, Ohio şi Texas. Biden se uita la aşa-numitele state din „ zidul albastru”: Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania, care l-au trimis pe Trump la Casa Albă în 2016. Numătoarea voturilor în aceste state va continua în orele sau chiar zilele următoare.

„Ne simţim bine în privinţa locului în care ne aflăm”, a spus Biden în statul său natal, Delaware.

„Credem că suntem pe drumul cel bun pentru a câştiga aceste alegeri”, a adăugat acesta

Trump a sugerat în mod repetat şi fără dovezi că o creştere a votului prin corespondenţă va duce la o creştere a fraudei, deşi experţii electorali spun că frauda este rară, iar buletinele de vot prin poştă reprezintă o caracteristică de lungă durată a alegerilor americane.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici