Donald Trump îşi declară susţinerea pentru serviciile secrete americane, dar şi încrederea în Vladimir Putin

Preşedintele american Donald Trump şi-a declarat susţinerea pentru serviciile secrete americane care au ajuns la concluzia că Rusia a încercat să influenţeze scrutinul prezidenţial din SUA, dar şi-a reafirmat şi încrederea în sinceritatea lui Vladimir Putin care a negat acuzaţiile în acest sens.

570 afișări
Imaginea articolului Donald Trump îşi declară susţinerea pentru serviciile secrete americane, dar şi încrederea în Vladimir Putin

Donald Trump îşi declară susţinerea pentru serviciile secrete americane, dar şi încrederea în Vladimir Putin

Preşedintele american Donald Trump, care a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cursul summitului APEC din Vietnam, a declarat că liderul de la Moscova i-a spus că "nu s-a amestecat" în scrutinul prezidenţial din SUA, potrivit site-ului postului France 24.

Donald Trump a fost rugat duminică să clarifice declaraţiile sale din ziua precedentă în legătură cu faptul că Putin ar fi insistat că Rusia n-a încercat să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial din SUA

"Cred că simte că el şi Rusia nu s-au amestecat în alegeri", a declarat Trump la o conferinţă de presă în Hanoi.

"Cât dacă cred acest lucru sau nu, sunt cu agenţiile noastre. Cred în (...) agenţiile noastre secrete", a adăugat preşedintele Statelor Unite.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Pe de altă parte, într-o serie de mesaje postate, duminică, pe Twitter, Trump a denunţat "persoanele nechibzuite şi pline de ură" care pun la îndoială eforturile sale de a îmbunătăţi relaţia SUA cu Rusia.

"Ei se ocupă mereu cu jocuri politice - rele pentru ţara noastră. Vreau să rezolv Coreea de Nord, Siria, Ucraina, terorismul, şi Rusia poate fi de mare ajutor", afirmă liderul de la Casa Albă într-un mesaj pe Twitter.

"Când vor înţelege toate persoanele nechibzuite şi pline de ură că o relaţie bună cu Rusia este un lucru pozitiv, nu un lucru rău", a adăugat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici