Donald Trump: Nu cred că este nevoie de trupe americane suplimentare în Orientul Mijlociu

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi că nu consideră că suplimentarea trupelor americane din regiunea Orientului Mijlociu este necesară pentru a contracara acţiunile Iranului, potrivit Reuters.

462 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Nu cred că este nevoie de trupe americane suplimentare în Orientul Mijlociu

Donald Trump: Nu cred că este nevoie de trupe americane suplimentare în Orientul Mijlociu

„Nu cred că vom avea nevoie (de trupe suplimentare, n.r.). Chiar nu cred. În mod cert aş trimite trupe dacă ar fi nevoie”, a declarat liderul de la Casa Albă, care a adăugat că, în cazul în care situaţia o va impune, va decide suplimentarea forţelor americane din regiune „cu oricât va fi nevoie”.

Declaraţia lui Donald Trump, care a depus eforturi de-a lungul mandatului său pentru a reduce numărul militarilor americani detaşaţi în străinătate, vine după ce Secretarul interimar al Apărării din SUA, Patrick Shanahan, a confirmat joi că Pentagonul analizează posibilitatea suplimentării efectivelor militare în Orientul Mijlociu. „Ne gândim în felul următor: sunt lucruri pe care le putem face pentru a îmbunătăţi securitatea forţelor americane în Orientul Mijlociu? Soluţia ar putea implica trimiterea de trupe suplimentare", a declarat acesta.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat că preşedintele Donald Trump evaluează „zilnic” capabilităţile militare din Orientul Mijlociu. „Evaluăm riscurile, asigurându-ne că avem forţele adecvate”, a declarat Mike Pompeo la postul Fox News.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici