Cât a costat zidul de miliarde al lui Trump pentru care a primit aviz negativ

  • 2.5 miliarde din buget ar fi fost direcţionate greşit de Donald Trump
  • 15 miliarde de dolari a costat până acum zidul
  • Curtea de federală spune că nu exista un pericol militar care să justifice acţiunea
2029 afișări
Imaginea articolului Cât a costat zidul de miliarde al lui Trump pentru care a primit aviz negativ

Donald Trump nu mai poate direcţiona bani către zidul de 15 miliarde de dolari de la graniţă

O decizie a unei curţi federale de apel spune că preşedintele Donald Trump a direcţionat eronat 2.5 miliarde de dolari din bugetul Pentagonului. Casa Albă a alocat peste 15 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa dintre SUA şi Mexic. Până acum, peste 300 de kilometri de zid au fost construiţi la graniţă. În total, SUA are 970 de kilometri de bariere plus zid la graniţa din sud. Peste 1.400 de kilometri mai sunt de completat.

Casa Albă nu a avut autoritatea constituţională pentru a realiza transferul de fonduri  având în vedere că nu a avut avizul Congresul de a aproba finanţarea.

Curtea federală arată  inexistenţa unei "necesităţi militare neprevăzute" ce ar fi putut să determine această acţiune din partea Casei Albe.

Donald Trump tocmai vizitase acum trei zile o porţiune din zidul de la graniţa cu Mexicul.

Sidney Thomas, judecătorul completului, a precizat că este vorba de "un eşec al puterii executive de a demonstra, in termeni concreţi, că interesul public favorizează un zid la frontieră este deosebit de important, având în vedere că în Congres s-a stabilit că ridicarea zidului este o prioritate bugetară mai scăzută, iar datele Departamentului de Justiţie indică o concluzie contrară".

În februarie 2019, preşedintele Donald Trump a declarat urgenţă naţională pentru a putea accesa fonduri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici