Donald Trump, preşedintele SUA: Cred că Putin ar fi preferat-o pe Hillary Clinton

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat, miercuri, că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi fost mai fericit dacă Hillary Clinton, candidatul Democraţilor pentru Casa Albă în 2016, ar fi câştigat alegerile prezidenţiale, informează The Hill.

1579 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, preşedintele SUA: Cred că Putin ar fi preferat-o pe Hillary Clinton

Donald Trump, preşedintele SUA: Cred că Putin ar fi preferat-o pe Hillary Clinton

”Dacă Hillary câştiga, armata noastră era decimată, iar resursele noastre energetice ar fi devenit mult mai scumpe. Lui Putin nu-i place asta la mine”, a declarat preşedintele american într-un interviu acordat, miercuri, pentru CBN.

”De ce m-ar fi vrut Putin preşedinte? Din prima zi am vrut o armată puternică, iar el nu vrea asta”, a adăugat Trump.

Declaraţiile preşedintelui Statelor Unite vin la scurt timp după ce Donald Trump Jr. a recunoscut că s-a întâlnit cu un avocat rus ce avea conexiuni cu Kremlinul, fiindu-i promise informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Totodată, preşedintele american a afirmat că Putin nu l-a vrut la Casa Albă deoarece Trump militează pentru extinderea producţiei SUA de petrol şi gaze naturale, aspect ce dăunează economiei Rusiei. ”Tot aud că el (Putin) l-a vrut pe Trump preşedinte, însă eu nu cred că este aşa”, a adăugat preşedintele Statelor Unite.

Cu toate că mai multe servicii de informaţii din SUA au ajuns la concluzia că Rusia s-a implicat în campania prezidenţială americană, Trump pare că nu susţine această asumpţie. Preşedintele Statelor Unite nu a acceptat în totalitate concluziile raporturilor serviciilor de informaţii, afirmând că atât Rusia, cât şi alte state ar fi putut să fie responsabile pentru spargerea emailurilor lui Hillary Clinton şi ale Comitetului Naţional al Democraţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici