Donald Trump promite să nu repete greşelile vechilor administraţii în relaţia cu Coreea de Nord

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a promis, vineri, că nu va repeta greşelile precedentelor administraţii de la Washington în relaţia cu Coreea de Nord, adăugând că va menţine presiunile împotriva Phenianului până la denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea, relatează site-ul Reuters.

1480 afișări
Imaginea articolului Donald Trump promite să nu repete greşelile vechilor administraţii în relaţia cu Coreea de Nord

Donald Trump promite să nu repete greşelile vechilor administraţii în relaţia cu Coreea de Nord

Declaraţiile lui Trump au fost făcute în contextul summitului istoric dintre preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul de la Phenian Kim Jong-Un. Liderii celor două Corei au anunţat că au căzut de acord să coopereze pentru a realiza "denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea" şi că vor adopta un tratat de pace care să pună capăt în mod formal războiului.

Preşedintele SUA a precizat că speră ca viitoarea sa întâlnire cu Kim Jong-un să fie una productivă şi a adăugat că este încurajat de rezultatele summitului intercoreean.

”Nu vom repeta greşelile vechilor administraţii. Vom menţine presiunile puse asupra Phenianului până la denuclearizarea Coreei de Nord. Aştept cu nerăbdare întâlnirea noastră. O sa fie ceva măreţ”, a declarat Trump.

Întâlnirea istorică dintre Donald Trump şi Kim Jong-un ar urma să aibă loc la sfârşitul lunii mai sau la începutul lunii iunie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici