Donald Trump respinge ideea retragerii trupelor americane din Irak

Retragerea trupelor americane din Irak ar fi "cel mai rău lucru" pentru această ţară, deoarece încă nu este momentul potrivit, a declarat marţi seară preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, citat de agenţia de presă Bloomberg.

5519 afișări
Imaginea articolului Donald Trump respinge ideea retragerii trupelor americane din Irak

Donald Trump respinge ideea retragerii trupelor americane din Irak (Foto: Profimedia Images)

"Retragerea trupelor ar fi cel mai rău lucru în acest moment. Eventual, vrem să putem permite Irakului să se administreze singur. Dar acum nu este momentul potrivit", a declarat Donald Trump în cursul unei întrevederi la Casa Albă cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

Donald Trump a argumentat că retragerea trupelor americane în acest moment ar permite Iranului să preia controlul asupra Irakului.

Parlamentul Irakului a adoptat, duminică, o rezoluţie prin care cere Guvernului să evacueze militarii americani din Irak, în urma raidului aerian al SUA prin care a fost asasinat generalul iranian Qasem Soleimani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
irak,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici