Donald Trump se pronunţă în favoarea înfiinţării de "zone sigure în Siria" pentru refugiaţi/ Rusia cere SUA să analizeze riscurile ce ar putea fi generate

Preşedintele american Donald Trumo a declarat că "în mod sigur vor crea zone sigure în Siria" pentru refugiaţii care fug din calea războiului, adăugând că Europa a făcut o greşeală imensă prin primirea a milioane de imigranţi din Siria şi alte state din Orientul Mijlociu, relatează CNBC online.

2579 afișări
Imaginea articolului Donald Trump se pronunţă în favoarea înfiinţării de "zone sigure în Siria" pentru refugiaţi/ Rusia cere SUA să analizeze riscurile ce ar putea fi generate

Donald Trump se pronunţă în favoarea înfiinţării de "zone sigure în Siria" pentru refugiaţi

"În mod sigur voi face zone sigure pentru populaţie în Siria", a declarat preşedintele american în cadrul unui interviu acordat postului ABC News.

Noul lider de la Casa Albă a mai afirmat că Europa a făcut o greşeală imensă pentru ca permis sosirea a milioane de refugiaţi din Siria şi alte state cu probleme din Orientul Mijlociu, adăugând că "nu aş vrea să se întâmple aşa ceva şi aici".

Conform unui proiect de ordin executiv dezvăluit de agenţia de ştiri Reuters, Trump ar putea să ordoneze Pentagonului şi Departamentului de Stat să elaboreze un plan pentru înfiinţarea de "zone sigure" în Siria, o acţiune care ar putea duce la escaladarea implicării militare americane în conflictul civil din Siria.

Turcia aşteaptă rezultatul promisiunii lui Trump de a cere crearea de zone sigure în Siria-minister

Turcia aşteaptă rezultatul promisiunii preşedintelui american Donald Trump de a ordona crearea unor "zone sigure în Siria" pentru refugiaţii care fug din calea războiului, însă a recomandat îndelung un asemenea plan, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului turc de Externe, Huseyin Muftuoglu.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că "în mod sigur va crea zone sigure în Siria" pentru refugiaţii care fug din calea războiului, adăugând că Europa a făcut o greşeală imensă prin primirea a milioane de imigranţi din Siria şi alte state din Orientul Mijlociu.

Conform unui proiect de ordin executiv dezvăluit de agenţia de ştiri Reuters, Trump ar putea să ordone Pentagonului şi Departamentului de Stat să elaboreze un plan pentru înfiinţarea de "zone sigure" în Siria, o acţiune care ar putea duce la escaladarea implicării militare americane în conflictul civil din Siria.

"Am văzut cererea preşedintelui american pentru efectuarea unei examinări în acest sens. Ceea ce este important sunt rezultatele acestei examinări şi ce fel de recomandare va rezulta", a spus Muftuoglu la Ankara, citat de Reuters online.

Kremlinul cere SUA să analizeze riscurile ce ar putea fi generate de crearea de zone sigure în Siria

Kremlinul cere Statelor Unite să ia în calcul toate riscurile care ar putea fi generate de crearea unor "zone sigure în Siria" pentru refugiaţi, astfel încât să nu se agraveze situaţia, a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de site-ul agenţiei de presă Tass.

"Este important ca acest lucru să nu agraveze situaţia refugiaţilor", a declarat Peskov în faţa reporterilor. "Toate consecinţele posibile ar trebui luate în considerare", a mai subliniat el.

Peskov a adăugat că partenerii americani nu s-au consultat cu Rusia înainte de a anunţa această decizie.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici