Donald Trump şi-a scos masca imediat ce a ajuns la Casa Albă, după trei nopţi petrecute în spital: ”Nu te teme de Covid”

  • După trei nopţi petrecute la spitalul Walter Reed, Donald Trump a revenit luni seara la Casa Albă.
  • La întoarcere, şi-a scos masca şi i-a îndemnat pe americani să „iasă” cu precauţie.
  • Donald Trump: ”Mă simt foarte bine! Mai bine decât acum 20 de ani. Nu te teme de Covid.”
2001 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi-a scos masca imediat ce a ajuns la Casa Albă, după trei nopţi petrecute în spital: ”Nu te teme de Covid”

Profimedia

După ce a petrecut trei nopţi la spitalul Walter Reed de lângă Washington, Donald Trump a revenit luni seara la Casa Albă şi a promis că va relua în curând campania electorală.
 
De pe peluza sudică a Casei Albe, unde a aterizat elicopterul care l-a adus de la spital, Trump s-a îndreptat spre Balconul Truman. Acolo, încă încordat, şi-a aranjat jacheta, şi-a scos masca şi şi-a ridicat degetul mare spre cer. Un gest de sfidare pentru un lider care de luni de zile şi-a arătat dispreţul faţă de cei care îşi acoperă feţele pentru a se proteja de Covid-19, relatează The Independent.
 
După un scurt moment, preşedintele s-a întors şi a intrat într-o cameră plină de asistenţi, tot fără masca de protecţie.
 
Preşedintele a ieşit din Centrul Medical Militar Naţional Walter Reed pentru că aşa şi-ar fi dorit el, relatează presa internaţională. Trump şi medicii săi au semnalat cea mai mare parte a zilei că decizia a fost în mare parte politică, cu doar 29 de zile înainte de ziua alegerilor.
 
Când a părăsit spitalul, preşedintele şi medicul său au trimis mesaje discutabile şi au refuzat să ofere informaţii cruciale despre starea reală de sănătate. Un reporter care se afla în afara unităţii medicale militare l-a întrebat pe Trump dacă a răspândit virusului, dar nu a răspuns.
 
Preşedintele a declarat, de asemenea, că şi-a revenit foarte repede, ignorând faptul că a petrecut trei zile primind medicamente anti-Covid puternice şi un steroid agresiv. Trump a decis să se întoarcă la Casa Albă, deşi echipa sa medicală este îngrijorată de inflamaţia de la plămâni.
 
Medicii au refuzat luni să răspundă la întrebările reporterilor despre ultima dată când rezultatul testului lui Trump a fost negativ la coronavirus. Există o neclaritate cu privire la momentul în care a aflat prima dată că ar putea avea virusul, uneori mortal. Asistenţii nu au spus clar dacă preşedintele a fost depistat cu Covid înainte de a zbura la New Jersey, joi după-amiază, pentru o strângere de fonduri cu 200 de oaspeţi cu bilet şi muncitorii din staţiune.
 
Chiar dacă a avut probleme cu respiraţia şi i-a scăzut de două ori nivelul de oxigen din sânge şi a avut nevoie de acele medicamente puternice, Trump a revenit la mesajele sceptice referitoare la Covid.
 
”Mă simt foarte bine! Mai bine decât acum 20 de ani. Nu te teme de Covid. Nu-l lăsa să-ţi conducă viaţa. Am dezvoltat, sub administraţia Trump, medicamente şi cunoştinţe foarte bune,” a scris pe Twitter cu aproximativ patru ore înainte de a părăsi spitalul. Această postare pe reţelele sociale a spulberat orice speranţă a democraţilor şi a unora dintre propriul său partid că infectarea cu SARS-CoV-2 îl va determina să ia virusul mai în serios.
Întoarcerea lui Trump la Casa Albă ar putea pune în pericol asistenţii West Wing şi angajaţii din reşedinţă, deoarece pare să se afle în aproximativ a cincea zi de boală. Experţii spun că probabil rămâne foarte contagios. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici