Donald Trump susţine că Bolton îl "ţinea pe loc" în ceea ce priveşte Venezuela şi Cuba

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că John Bolton, consilierul său pentru Securitate Naţională, pe care l-a concediat în urmă cu câteva zile, îl "ţinea pe loc" în ceea ce priveşte Venezuela şi Cuba, informează agenţia Bloomberg.

406 afișări
Imaginea articolului Donald Trump susţine că Bolton îl "ţinea pe loc" în ceea ce priveşte Venezuela şi Cuba

Donald Trump susţine că Bolton îl "ţinea pe loc" în ceea ce priveşte Venezuela şi Cuba

Administraţia Donald Trump a impus sancţiuni economice dure împotriva Venezuelei, în încercarea de a provoca schimbarea regimului de la Caracas, condus de Nicolas Maduro. Această strategie a fostromovată în mod agresiv de Bolton.

Preşedintele SUA a refuzat în repetate rânduri să excludă posibilitatea unei intervenţii militare împotriva regimului Maduro.

De altfel, Donald Trump a afirmat joi că opiniile sale privind Venezuela erau "mult mai puternice" decât cele ale lui Bolton.

"De fapt, opiniile mele despre Venezuela, şi în special despre Cuba, erau mult mai puternice decât cele ale lui John Bolton. Mă ţinea pe loc!", a afirmat Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Elliott Abrams, emisarul special al SUA pentru Venezuela, a subliniat recent că demiterea lui Bolton nu va avea niciun impact asupra strategiei Washingtonului privind Venezuela, adăugând că sprijinul pentru liderul opoziţiei de la Caracas, Juan Guaido, este "bipartizan".

Taguri:
sua,
venezuela,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici