Donald Trump susţine că răspunsul democraţilor la memorandumul privind ancheta FBI necesită editare

Preşedintele american Donald Trump a declarat că răspunsul democraţilor la memorandumul Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor privind investigaţiile derulate de FBI şi Departamentul de Justiţie în legătură cu alegerile prezidenţiale din 2016 necesită editare, relatează agenţia DPA.

499 afișări
Imaginea articolului Donald Trump susţine că răspunsul democraţilor la memorandumul privind ancheta FBI necesită editare

Donald Trump susţine că răspunsul democraţilor la memorandumul privind ancheta FBI necesită editare

La 2 februarie, Trump a publicat un memorandum controversat care conţine informaţii clasificate, argumentând că documentul demonstrează că FBI foloseşte în scop politic investigaţia în cazul ingerinţelor Rusiei, pentru a-l discredita.

Raportul de patru pagini al Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor sugerează că Departamentul de Justiţie şi FBI au abuzat de capacitatea de a supraveghea un membru al echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.

FBI şi Departamentul Justiţiei au cerut Casei Albe să nu desecretizeze informaţiile conţinute în acest memorandum, exprimând "preocupări grave" în privinţa exactităţii acestuia şi invocând posibilitatea vicierii investigaţiei procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

"Democraţii au trimis un memorandum de răspuns extrem de politizat şi lung, despre care ştiau - având în vedere sursele şi metodele - că va necesita o editare substanţială, pentru a acuza apoi Casa Albă de lipsă de transparenţă. Le-am spus să-l refacă şi să-l retrimită în forma adecvată", a transmis Donald Trump prin intermediul contului de Twitter.

Decizia lui Donald Trump de a bloca publicarea memorandumului, deşi anunţase iniţial că-l va desecretiza, a produs furie în rândul reprezentanţilor Partidului Democrat, care au susţinut că preşedintele american are standarde duble privind transparenţa.

Democratul Adam Schiff, membru în Comisia pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, a anunţat că va analiza recomandările de modificare a documentului formulate de către FBI şi Departamentul de Justiţie. Schiff susţine că memorandumul democraţilor arată că FBI a acţionat corect în obţinerea mandatului de supraveghere pentru un oficial al echipei de campaniei Trump.

"Sperăm că această chestiune poate fi rezolvată rapid, astfel încât comisia să poată reveni la misiunea ei - investigaţia amănunţită privind interferenţa Rusiei în alegerile noastre şi rolul campaniei Trump, precum şi măsurile care trebuie luate pentru a ne proteja împotriva ingerinţelor străine la următoarele alegeri, care sunt la câteva luni distanţă", a spus Schiff.

Adam Schiff s-a referit la alegerile parlamentare din luna noiembrie pentru cele 435 de locuri din Camera Reprezentanţilor şi 34 dintre cele 100 de locuri din Senat. În prezent, republicanii deţin majoritatea în ambele camere.

Congresmenul republican Devin Nunes, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, le-a cerut democraţilor să accepte recomandările instituţiilor guvernamentale şi "să efectueze modificările tehnice şi editările corespunzătoare", pentru ca memorandumul de răspuns să fie publicat în cel mai scurt timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici