Donald Trump transmite că au fost făcute progrese în negocierile cu China

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că Administraţia de la Washington a făcut progrese impresionante în negocierile cu Administraţia de la Beijing, în contextul în care cele două puteri economice încearcă să încheie disputa comercială, relatează Euronews.

448 afișări
Imaginea articolului Donald Trump transmite că au fost făcute progrese în negocierile cu China

Donald Trump transmite că au fost făcute progrese în negocierile cu China

„Voi spune acest lucru: facem progrese impresionante cu China”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri seară că nu are nevoie de un acord comercial cu Beijingul înaintea scrutinului prezidenţial programat în SUA în 2020.

Statele Unite au impus o serie de taxe vamale pentru importurile din China, Beijingul introducând măsuri similare în contextul disputelor comerciale.

Preşedintele american le-a transmis miercuri oficialilor chinezi că dacă acordul va fi încheiat după alegerile din SUA, termenii vor fi mult mai duri decât dacă acordul ar fi încheiat acum.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a amânat săptămâna trecută majorarea tarifelor vamale aplicate unor importuri din China în valoare de 250 de miliarde de dolari, ca un „gest de bunăvoinţă”.

Trump a precizat pe Twitter că majorarea cu 5% a taxelor vamale, programată pentru 1 octombrie, va fi amânată timp de două săptămâni.

Preşedintele american a menţionat că amânarea a fost solicitată de China şi că Beijingul va face o mişcare similiră pentru a reduce tarifele aplicate unor importuri americane.

Taguri:
donald trump,
china,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici