Donald Trump va fi investigat pentru o posibilă obstrucţionare a justiţiei şi abuz de putere

Comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor din SUA va solicita documente de la peste 60 de persoane şi organizaţii pentru a începe investigaţiile privind posibila obstrucţionare a justiţiei şi abuzul de putere exercitat de preşedintele Trump, a declarat duminică şeful comisiei, relatează Reuters.

826 afișări
Imaginea articolului Donald Trump va fi investigat pentru o posibilă obstrucţionare a justiţiei şi abuz de putere

Donald Trump va fi investigat pentru o posibilă obstrucţionare a justiţiei şi abuz de putere

Preşedintele comisiei, Jerrold Nadler, a declarat pentru postul tv ABC că va cere documente, printre altele, de la Departamentul de Justiţie, fiul preşedintelui, Donald Trump Jr., şi directorul financiar al companiei Trump, Allen Weisselberg.

"Vom iniţia investigaţii privind abuzuri de putere, corupţie ... şi obstrucţionare a justiţiei. Este treaba noastră să protejăm statul de drept", a spus Nadler.

"Este foarte clar că preşedintele a împiedicat justiţia", a adăugat acesta.

El a spus că este prea devreme să se ia în considerare dacă va fi iniţiată procedura de demitere şi punere sub acuzare.

"Înainte de a lansa o procedură de impeachment împotriva cuiva, trebuie să convingi opinia publică americană că trebuie să se întâmple asta", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici