Donald Trump: Zidul dintre SUA şi Mexic ar putea să nu acopere întreaga graniţă lungă de 3200 km. Motivul: Barierele naturale existente

Preşedintele american Donald Trump a declarat că zidul pe care doreşte să îl construiască la graniţa dintre SUA şi Mexic, lungă de 3.200 de kilometri, ar putea să nu acopere întreaga frontieră din cauza barierelor naturale existente, a anunţat joi Casa Albă, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1520 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Zidul dintre SUA şi Mexic ar putea să nu acopere întreaga graniţă lungă de 3200 km. Motivul: Barierele naturale existente

Donald Trump anunţă că zidul ar putea să nu acopere întreagă graniţă dintre SUA şi Mexic (Imagine: Hepta)

Într-un zbor către Paris de la Washington, Trump le-a spus reporterilor aflaţi la bordul aeronavei Air Force One: "Există nişte munţi, nişte râuri care sunt periculoase şi vicioase, există câteva zone care sunt atât de îndepărtate încât nu există oameni care le traversează. Dar avem nevoie de un zid între 700 şi 900 de mile".

Donald Trump a mai transmis, de asemenea, că este important ca agenţii de frontieră şi alţi lucrători să poată vedea prin acest zid, astfel încât aceştia să fie conştienţi de pericolul iminent.

"Aşa de oribil cum sună, când cineva aruncă saci mari de droguri peste graniţă şi dacă ai oameni de cealaltă parte a zidului, nu-i vezi. Te lovesc în cap cu 60 de kilograme de materiale? S-a terminat", a spus Trump.

Graniţa cu Mexic, care se întinde peste patru state din SUA, are deja prevăzute 965 de kilometri de bariere protectoare, inclusiv garduri şi ziduri.

Donald Trump a promis în campania electorală că va construi un zid masiv la graniţa SUA cu Mexic, pentru a împiedica trecerea imigranţilor şi a traficanţilor de droguri. Mai mult, liderul de la Washington a precizat că mexicanii vor plăti pentru acest zid. Anunţul a stârnit furie în Mexic şi a dus relaţiile bilaterale la cota cea mai mică din ultimii ani.

La şase luni de la preluarea mandatului de preşedinte, Donald Trump a formulat o cerere către Congresul american pentru finanţarea unui proiect în valoare de 1,6 miliarde de dolari, dar ridicarea zidului ar urma să coste până la 21,6 miliarde de dolari şi ar fi nevoie de trei ani şi jumătate pentru a fi finalizat.

Autorităţile mexicane consideră planurile construcţiei zidului de la frontiera cu SUA un act "ostil", iar mai mulţi lideri europeni, printre care cancelarul german Angela Merkel, au avertizat că ridicarea unor ziduri nu va rezolva problemele provocate de migraţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici