Donald Tusk a avut discuţii „sincere" cu Theresa May, dar nu ştie cum UE poate ajuta Marea Britanie

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat marţi seară că a avut discuţii "sincere" cu premierul britanic, Theresa May, pe tema Acordului Brexit, reiterând poziţia că documentul nu poate fi renegociat.

1152 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk a avut discuţii „sincere" cu Theresa May, dar nu ştie cum UE poate ajuta Marea Britanie

Donald Tusk a avut discuţii „sincere" cu Theresa May, dar nu ştie cum UE poate ajuta Marea Britanie

"Am avut discuţii lungi şi sincere cu premierul Theresa May înaintea summitului pe tema Brexit. Este clar că cele 27 de state UE vor să ajute. Întrebarea este cum", a transmis Donald Tusk prin Twitter.

La rândul său, Austria, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a semnalat că Acordul Brexit nu poate fi renegociat. "Punctul problematic pentru mulţi membri ai Parlamentului britanic este durata statutului special al frontierei irlandeze. Vom vedea în ce măsură partea britanică poate primi asigurări suplimentare fără a fi renegociat acordul", a transmis Biroul cancelarului austruac Sebastian Kurz.

Donald Tusk afirmase şi luni seară că Uniunea Europeană nu va renegocia deloc proiectul de acord pe tema Brexit semnat cu Marea Britanie. Şi Comisia Europeană a respins ideea unor noi negocieri.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, vrea să se deplaseze la Bruxelles pentru renegocierea situaţiei frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, în scopul evitării introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici