Donald Tusk crede că amânarea ieşirii Marii Britanii din UE ar fi o ”soluţie raţională”

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat luni că amânarea ieşirii Marii Britanii din UE cu două luni după data de 29 martie ar fi o ”soluţie raţională” datorită faptului că nu există o majoritate care să aprobe planul de Brexit în Parlamentul britanic, relatează Reuters.

244 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk crede că amânarea ieşirii Marii Britanii din UE ar fi o ”soluţie raţională”

Donald Tusk crede că amânarea ieşirii Marii Britanii din UE ar fi o ”soluţie raţională”

”Cred că în situaţia în care suntem, o extindere a perioadei ar fi o decizie raţională, dar premierul May consideră că un asemenea scenariu va putea fi evitat”, a declarat Tusk în cadrul unei conferinţe de presă la summitul Ligii Arabe din Egipt, după o întâlnire avută cu liderul britanic.

Tusk a adăugat că May şi el au discutat despre ”consecinţele juridice şi politice ale unei posibile extinderi” a perioadei-limită de doi ani privind negocuierile acordului Brexit care expiră pe data de 29 martie.

Conform informaţiilor apărute în presa britanică Theresa May va înainta oficialilor de la Bruxelles o cerere formală de extindere a Articolului 50 dacă până la data de 12 martie nu se va aproba un acord.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, iar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Amânarea Brexitului nu duce la un acord, ci doar întârzie decizia, a declarat luni premierul britanic Theresa May.

”Extinderea articolului 50, o întârziere a acestui proces, nu duce la o decizie în Parlament, nu duce la un acord”, afirmă May.

Ea a adăugat că ”orice amânare este o amânare, nu se adresează problemei, nu rezolvă problema”.

Referindu-se la discuţiile cu liderii UE, may a declarat: ”Ceea ce am simţit din toate discuţiile mele cu ceilalţi lideri la Sharm el-Sheikh, şi zilele precedente, există o reală determinare de a găsi o soluţie care să permită Marii Britanii să părăsească fără probleme şi ordonat UE cu un acord”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici