Donald Tusk îndeamnă liderii europeni să aibă răbdare în ceea ce priveşte Brexit

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, le-a transmis marţi liderilor europeni să dea dovadă de răbdare în ceea ce priveşte încercarea Marii Britanii de a obţine o majoritate în Parlament pentru Acordul Brexit, relatează Reuters.

810 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk îndeamnă liderii europeni să aibă răbdare în ceea ce priveşte Brexit

Donald Tusk le-a cerut liderilor europeni să aibă răbdare în ceea ce priveşte Brexit

Declaraţiile preşedintelui Consiliului European au fost făcute după ce prim-ministrul britanic Theresa May a anunţat că va cere Uniunii Europene o nouă amânare a ieşirii ţării din Blocul comunitar şi că va discuta cu opoziţia în încercarea de a rezolva impasul din Parlament.

„Chiar dacă după ziua de azi nu ştim care va fi rezultatul, să avem răbdare”, a declarat Donald Tusk prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter

Mai mulţi oficiali europeni au transmis că nu este clar ce compromis încearcă Theresa May să obţină, motiv pentru care Donald Tusk a făcut apel la răbdare în rândul liderilor europeni.

„Răbdarea are limite”, au declarat oficialii europeni pentru Reuters.

Marea Britanie va trebui să solicite din nou amânarea ieşirii din Uniunea Europeană, a declarat marţi seară premierul Theresa May, exprimând disponibilitatea de a colabora cu opoziţia pentru depăşirea impasului intern privind Brexit.

"Retragerea din UE cu un acord este cea mai bună soluţie, astfel că vom avea nevoie de o nouă prelungire a negocierilor în virtutea Articolului 50, o amânare cât mai scurtă posibil", a declarat Theresa May, potrivit postului Sky News.

Negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat marţi că Marea Britanie are trei opţiuni: să aprobe acordul, să părăsească UE fără un acord sau să solicite o amânare de lungă durată.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a convocat un summit extraordinar, pe tema Brexit, pe 10 aprilie, în contextul impasului politic de la Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici