Donald Tusk: Ministrul polonez de Externe, un candidat "ideal" pentru şefia diplomaţiei europene

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, este un candidat "ideal" pentru a-i succede britanicei Catherine Ashton la şefia diplomaţiei europene, a afirmat joi seara premierul polonez, Donald Tusk, citat de AFP.

156 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk: Ministrul polonez de Externe, un candidat "ideal" pentru şefia diplomaţiei europene

Radoslaw Sikorski, Ministrul polonez de Externe (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sikorski este, potrivit PiS (opoziţia conservatoare poloneză), prea moale în atitudinea sa faţă de Rusia, iar în opinia politicienilor europeni, el este prea dur. Toată lumea îl consideră competent. Deci el este ideal", a scris Tusk, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Agenţia poloneză PAP a anunţat joi, citând surse din cadrul Guvernului, că candidatura lui Sikorski (de centru-dreapta) i-a fost deja prezentată lui Tusk.

Totuşi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Marcin Wojciechowski a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Noul preşedinte ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, urmează să repartizeze portofoliile ale Comisiei şi să prezinte echipa sa liderilor europeni în cursul unui summit, pe 30 august.

Preşedintele francez, François Hollande, şi-a exprimat anterior părerea că viitorul şef al diplomaţiei UE trebuie să fie o femeie de stânga. Persoana care va ocupa acest post "va fi în mod necesar o femeie, având în vedere ceea ce trebuie să oferim ca imagine a Europei", a afirmat preşedintele francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici