Donald Tusk: Polonia e aproape să pună capăt blocadei camionagiilor la frontiera cu Ucraina

Guvernul Poloniei este aproape de a pune capăt blocadei de către camionagii în mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, a declarat miercuri premierul Donald Tusk.

230 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk: Polonia e aproape să pună capăt blocadei camionagiilor la frontiera cu Ucraina

Şoferii polonezi au blocat mai multe puncte de trecere cu Ucraina începând cu 6 noiembrie, cerând Uniunii Europene să restabilească un sistem prin care companiile ucrainene au nevoie de autorizaţii pentru a opera în blocul comunitar, scrie Reuters.

Fermierii au suspendat duminică protestul la un punct de trecere a frontierei, dar camionagii au continuat să blocheze alte trei puncte de trecere.

"Suntem aproape de convingerea că acţiunile noastre pot aduce rezultate, atât discuţiile de la Kiev, cât şi cele de la Bruxelles", a declarat premierul Poloniei, Donald Tusk, într-o conferinţă de presă.

"Nu cred că vom obţine maximul pe care îl doresc camionagiii, dar se pare că ceea ce se poate obţine ne va permite să uşurăm emoţiile şi să uşurăm blocajele de la graniţă".

Ministrul adjunct al Infrastructurii din Polonia a declarat vineri, după o întâlnire la Kiev, că speră că protestele camionagiilor de la graniţa cu Ucraina vor putea fi rezolvate înainte de sfârşitul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici