Donald Tusk va fi desemnat oficial în postul de premier polonez vineri

Liderul formaţiunii liberale care a câştigat alegerile legislative de la 21 octombrie, Donald Tusk, va fi desemnat oficial în postul de premier al Poloniei vineri, a anunţat preşedinţia poloneză, citată de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Donald Tusk va fi desemnat oficial în postul de premier polonez vineri

Donald Tusk va fi desemnat oficial în postul de premier polonez vineri

"Preşedintele polonez Lech Kaczynski îl va desemna pe liderul Platformei Civice, Donald Tusk, în postul de premier vineri", a declarat Michal Kaminski.

Anterior, Donald Tusk declarase că, dacă va fi desemnat săptămâna aceasta, va prezenta Guvernul începând de marţea viitoare.

În urmă cu două săptămâni, partidul liberal Platforma Civică (PO) al lui Tusk a învins partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS) al fraţilor Kaczynski, aflat la putere de doi ani.

Având 209 de deputaţi din totalul de 460, PO nu dispune de majoritate parlamentară, astfel că Donald Tusk a decis să se alieze cu partidul ţărănist de centru PSL al lui Waldemar Pawlak, cu care este deja partener în anumite regiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici