Donald Tusk va sugera „o amânare de 12 luni a ieşirii Marii Britanii din UE”/ Theresa May şi Jeremy Corbyn continuă discuţiile privind Brexit

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, ia în considerare opţiunea amânării cu 12 luni a termenului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, cu menţiunea că prelungirea va fi „flexibilă”, a declarat un oficial european, citat de BBC.

1306 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk va sugera „o amânare de 12 luni a ieşirii Marii Britanii din UE”/ Theresa May şi Jeremy Corbyn continuă discuţiile privind Brexit

Donald Tusk va sugera „o prelungire Brexit flexibilă de 12 luni” -surse

Conform planului preşedintelui Consiliului European, Marea Britanie ar putea părăsi Blocul comunitar mai devreme de 12 luni dacă Parlamentul aprobă un acord. Sugestia lui Donald Tusk ar trebui să primească întâi aprobarea liderilor Uniunii Europene, în cadrul summitului UE de săptămâna viitoare.

Prim-ministrul britanic Theresa May şi liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, vor continua vineri discuţiile privind Brexit. Discuţiile de miercuri şi joi au fost „productive”, a transmis un purtător de cuvânt al premierului May.

Geoffrey Cox, procurorul general al Marii Britanii, a declarat pentru BBC că dacă discuţiile dintre cei doi lideri de partid eşuează, amânarea Brexit va fi una de lungă durată.

Conform situaţiei actuale, Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană în data de 12 aprilie, dar parlamentarii nu au aprobat acordul negociat de prim-ministrul Theresa May.

Theresa May a anunţat că este nevoie de o amânare Brexit, pentru a evita scenariul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Parlamentarii au transmis că doresc ca amânarea să fie una de scurtă durată.

Pentru o amânare de scurtă durată, Theresa May şi Jeremy Corbyn ar trebui să aprobe o propunere pentru parlamentari până la data de 10 aprilie, când liderii Uniunii Europene se vor întâlni la Bruxelles pentru a discuta despre o posibilă amânare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici