A murit Dorothy Hoffner, femeia de 104 ani care a sărit cu paraşuta ca să intre în Cartea Recordurilor

Dorothy Hoffner, femeia în vârstă de 104 ani din Chicago care a sărit cu paraşuta pentru a fi certificată de Guinness World Records ca fiind cea mai în vârstă persoană care a sărit vreodată din avion, a murit.

2393 afișări
Imaginea articolului A murit Dorothy Hoffner, femeia de 104 ani care a sărit cu paraşuta ca să intre în Cartea Recordurilor

A murit Dorothy Hoffner, femeia de 104 ani care a sărit cu paraşuta ca să intre în Cartea Recordurilor

Prietenul apropiat al lui Hoffner, Joe Conant, a declarat că aceasta a fost găsită moartă luni dimineaţă de către personalul de la comunitatea de bătrâni Brookdale Lake View. Conant a spus că Hoffner a murit în somn în noaptea de duminică spre luni.

Conant, care este asistent medical, a declarat că a cunoscut-o pe Hoffner, pe care o numea bunica la cererea ei, în urmă cu mai mulţi ani, în timp ce lucra ca îngrijitor pentru un alt rezident al centrului de bătrâni. 
 
Pe 1 octombrie, Hoffner a făcut un salt cu paraşuta în tandem care ar putea să o înscrie în cartea recordurilor ca fiind cea mai în vârstă paraşutistă din lume. Ea a sărit dintr-un avion de la 4.100 de metri la Skydive Chicago din Ottawa, Illinois, la 140 km sud-vest de Chicago.
 
"Vârsta este doar un număr", a declarat Hoffner în faţa unei mulţimi la câteva momente după aterizare. Nu a fost pentru prima dată când a sărit din avion - acest lucru s-a mai întâmplat şi când avea 100 de ani.
 
Conant a declarat că se va asigura că Guinness World Records o certifică postum pe Hoffner ca fiind cea mai bătrână paraşutistă din lume, dar se aşteaptă ca acest lucru să dureze ceva timp. Actualul record a fost stabilit în mai 2022 de Linnéa Ingegärd Larsson, în vârstă de 103 ani, din Suedia, relatează The Guardian.
 
Conant a spus că Hoffner nu a sărit cu paraşuta pentru a doborî un record. El a spus că s-a bucurat atât de mult de primul său salt încât a vrut să o facă din nou.
 
"Ea nu a avut nicio intenţie de a doborî recordul. Şi nu a avut niciun interes pentru publicitate sau altceva. Nu o făcea pentru niciun alt motiv decât că voia să facă paraşutism", a spus el.
 
Skydive Chicago şi Asociaţia de paraşutism din Statele Unite au omagiat-o pe Hoffner într-o declaraţie comună marţi.
 
"Suntem profund întristaţi de moartea lui Dorothy şi ne simţim onoraţi că am participat la realizarea recordului mondial de salt cu paraşuta.
Paraşutismul este o activitate pe care mulţi dintre noi o ascundem în siguranţă în lista noastră de dorinţe. Dar Dorothy ne aminteşte că nu este niciodată prea târziu pentru a trăi emoţia vieţii. Suntem recunoscători pentru totdeauna că paraşutismul a făcut parte din viaţa ei palpitantă", au declarat aceştia.
 
Conant a declarat că Hoffner a lucrat timp de peste patru decenii ca operator de telefonie la Illinois Bell, care mai târziu a devenit AT&T, şi s-a pensionat în urmă cu 43 de ani. Dorothy nu s-a căsătorit niciodată, iar Conant a spus că nu avea membri ai familiei apropiate.
 
O slujbă de comemorare pentru Hoffner va avea loc la începutul lunii noiembrie.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici