Două atacuri sinucigaşe în Kabul, revendicate de mişcarea talibanilor

Două atacuri sinucigaşe revendicate de mişcarea talibanilor au avut loc miercuri în capitala afgană Kabul, a declarat un oficial pentru The Associated Press.

98 afișări
Imaginea articolului Două atacuri sinucigaşe în Kabul, revendicate de mişcarea talibanilor

Două atacuri sinucigaşe în Kabul, revendicate de mişcarea talibanilor (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Najib Danish, adjunctul purtătorului de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, a spus că un atacator a vizat intrarea într-o secţie de poliţie din vestul oraşului Kabul şi că un schimb de focuri între poliţişti şi un număr necunoscut de atacatori a avut loc apoi.

Mohibullah Zeer, un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii, a spus că o persoană a murit şi alte 37 au fost rănite.

Deasupra secţiei de poliţie s-a ridicat un fum gros, iar mai multe focuri de armă şi alte explozii au fost auzite, potrivit lui Mohammad Naser, un comerciant din apropiere. Zeci de ferestre de la locuinţele şi magazinele din apropiere s-au spart, a adăugat el.

Între timp, un al doilea atac sinucigaş a avut loc în estul Kabulului, vizând un birou care aparţine Serviciului Naţional de Informaţii. Potrivit lui Danish, două persoane au fost rănite în acest atac.

Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor, a revendicat atacul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici