Două bombardiere ruseşti au survolat un portavion american

Două bombardiere ruseşti au survolat la joasă altitudine, la acest sfârşit de săptămână, un portavion american care se afla în vestul Oceanului Pacific, determinând intervenţia mai multor avioane de vânătoare, a anunţat luni o sursă din cadrul Apărării americane.

19 afișări
Imaginea articolului Două bombardiere ruseşti au survolat un portavion american

Două bombardiere ruseşti au survolat sâmbătă un portavion american

Patru avioane de vânătoare F-18 au fost trimise pentru a intercepta bombardierele ruseşti, după ce acestea din urmă au survolat puntea portavionului USS Nimitz, a declarat sursa citată, sub acoperirea anonimatului.

Bombardierele se îndreptau către sudul Japoniei sâmbătă dimineaţă, când "s-au îndreptat către USS Nimitz, (determinând) lansarea de avioane de pe USS Nimitz, care le-au interceptat", a adăugat sursa.

Aparatele F-18 au escortat bombardierele până când acestea au părăsit zona. "Nu a existat nicio comunicare verbală între avioanele Nimitz şi cele ruseşti", a precizat sursa citată.

Unul dintre bombardierele ruseşti a survolat direct Nimitz, la o altitudine de 610 metri, în timp ce de-al doilea zbura în apropiere, la aceeaşi altitudine.

Este a doua oară din iulie 2004 când un bombardier rusesc a survolat un portavion american. În primul incident a fost implicat portavionul USS Kitty Hawk, în Marea Japoniei.

Nimitz, care efectua o patrulă de rutină în vestul Pacificului în momentul incidentului, se întorcea luni în portul din Sasebo, în Japonia, a precizat sursa oficială.

Nu există informaţii referitoare la un protest al Statelor Unite emis împotriva Rusiei.

La o zi după incident, secretarul american pentru Apărare, Robert Gates, s-a întâlnit la Munchen, cu vicepremeirul rus Serghei Ivanov, unde a avut loc o conferinţă pe probleme de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici