Două distrugătoare japoneze se îndreaptă către Golful Aden

Două distrugătoare japoneze au plecat sâmbătă către Golful Aden, unde vor participa la operaţiunile de combatere a pirateriei în largul coastelor somaleze, militarii niponi având autorizaţia de a recurge la armament în străinătate pentru prima dată de la închierea războiului.

74 afișări
Imaginea articolului Două distrugătoare japoneze se îndreaptă către Golful Aden

Distrugătorul japonez Sazanami (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două nave de război vor ajunge în Golful Aden peste două - trei săptămâni, urmând să se alăture navelor de patrulare americane, europene şi chineze aflate deja în regiune.

"Navele sunt pregătite şi părăsesc portul" Kure, aflat în apropiere de Hiroshima, a declarat un oficial din Forţele maritime de autoapărare.

Distrugătoarele Sazanami şi Samidare dispun de elicoptere de patrulare şi circa 400 de militari şi grăniceri. Cele două nave vor participa la operaţiuni împotriva piraţilor somalezi, care au deturnat circa 100 de nave anul trecut într-o zonă prin care trec anual aproximativ 2.000 de nave comerciale japoneze.

Adoptată după înfrângerea din 1945, Constituţia pacifistă a Japoniei prevede că Forţele de autoapărare nu pot face uz de armament decât în caz de agresiune împotriva arhipelagului sau a cetăţenilor japonezi. Un proiect de lege depus în Parlament prevede posibilitatea ca flota să poată deschide focul, după mai multe focuri de avertisment, împotriva ambarcaţiunilor piraţilor care se apropie de nave străine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici