Două femei au rănit cu foarfeca un bărbat la Ierusalim. Ele au fost "neutralizate" de tirurile unui poliţist - VIDEO

Poliţia israeliană a împuşcat mortal o adolescentă palestiniană şi a rănit grav o alta, cele două fiind suspectate că au înjughiat cu foarfeca în Ierusalim un bărbat palestinian din Cisiordania, rănindu-l uşor, informează site-ul agenţiei DPA.

1131 afișări
Imaginea articolului Două femei au rănit cu foarfeca un bărbat la Ierusalim. Ele au fost "neutralizate" de tirurile unui poliţist - VIDEO

Două femei au rănit cu foarfeca un bărbat la Ierusalim. Ele au fost ucise de un poliţist

Poliţia israeliană a împuşcat mortal o adolescentă palestiniană şi a rănit grav o alta, cele două fiind suspectate că au înjughiat cu foarfeca în Ierusalim un bărbat palestinian din Cisiordania, rănindu-l uşor, informează site-ul agenţiei DPA.

Bărbatul, cu vârsta cuprinsă între 70 şi 80 de ani, a fost înjunghiat intrarea în piaţa Mahaneh Yehuda din Ierusalim. Acesta a suferit răni uşoare în partea superioară a corpului. Poliţia a spus iniţial că victima avea în jur de 20 de ani, însă ulterior a anunţat că persoana respectivă nu era înjunghiată, ci rănită la mână de un glonţ care a fost deviat şi care a fost tras aparent în momentul în care cele două adolescente au fost împuşcate.

Fiecare dintre cele două tinere avea câte o foarfecă în mână, a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei Micky Rosenfeld. Potrivit acestuia, ele aveau vârste de aproximativ 14, respectiv 16 ani, şi proveneau din partea de est a Ierusalimului.

Ofiţerul de poliţie care le-a împuşcat le-a cerut să înceteze, a spus Rosenfeld, însă a deschis focul când a văzut că ele nu se opreau şi că în schimb se îndreptau către el.

O echipa specializată antibombă a fost chemată pentru a verifica dacă fetele purtau centuri explozive. Cinci persoane, printre care şi un cetăţean american, au murit joia trecută în oraşul israelian Tel-Aviv şi în Cisiordania, în confruntări între israelieni şi palestinieni.

De la 1 octombrie, în confruntările dintre palestinieni şi israelieni au murit peste 100 de persoane (86 de palestinieni şi 15 israelieni).

În ultimele zile, după atentatele teroriste din Paris, confruntările dintre cele două comunităţi religioase s-au diminuat.

"Cei care condamnă atacurile din Franţa trebuie să condamne şi atacurile din Israel. Este vorba despre aceleaşi acte teroriste, cei care nu le recunosc sunt orbi şi ipocriţi", a scris premierul israelian Benjamin Netanyahu pe pagina sa de Facebook.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici