Două fiice ale fostului şef de protocol al lui Muammar Kadhafi au fost răpite la Tripoli

Două fiice ale lui Nuri El-Mismari, fostul şef de protocol al lui Muammar Kadhafi exilat în Franţa, au fost răpite în Tripoli de persoane subordonate liderului libian, pentru a dezminţi la televiziune afirmaţiile tatălui lor, anunţă avocatul acestuia.

22 afișări
Imaginea articolului Două fiice ale fostului şef de protocol al lui Muammar Kadhafi au fost răpite la Tripoli

Două fiice ale fostului şef de protocol al lui Muammar Kadhafi au fost răpite la Tripoli (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

El-Mismari, care ceruse protecţia poliţiei în Franţa, a fost refuzat de autorităţi. Unitatea pentru combaterea terorismului a considerat că "protejarea lui Nuri El-Mismari nu se justifică".

Situaţia ar putea fi reevaluată în funcţie de context, a anunţat Ministerul francez de Interne.

"Două fiice ale lui El-Mismari au fost răpite de persoane subordonate lui Kadhafi şi au fost duse cu forţa la televiziune pentru a dezminţi declaraţiile tatălui lor", a declarat avocatul fostului şef al serviciului de protocol, Frederic Landon.

"Sunt în continuare în mâinile oamenilor lui Muammar Kadhafi, ceea ce demonstrează că există voinţa de represalii. Nu înţeleg poziţia ministrului francez de Interne", a spus avocatul, precizând că familia lui El-Mismari a făcut în zadar solicitări la ambasada Franţei din Tripoli.

"Unele dintre fetele sale au fost prezentate ambasadei Franţei şi li s-a cerut să revină cu o notă din partea autorităţilor libiene prin care li s-ar permite plecarea", a spus Landon.

Afirmaţia a fost dezminţită de purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Bernard Valero: "Din ce am aflat de la ambasada noastră din Tripoli aceste persoane nu au solicitat vize".

El-Mismari a declarat că autorităţile libiene nu au de gând să înceteze aceste acţiuni: "Muammar Kadhafi este la final. A pierdut totul".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici