Două milioane de copii au fugit din Ucraina, potrivit UNICEF

Aproximativ 4 milioane de persoane din Ucraina au fugit din ţară de la începutul conflictului, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite. UNICEF spune că 2 milioane de copii se numără printre cei care au părăsit Ucraina pentru a scăpa de violenţe.

71 afișări
Imaginea articolului Două milioane de copii au fugit din Ucraina, potrivit UNICEF

Două milioane de copii au fugit din Ucraina, potrivit UNICEF

„Pe măsură ce numărul copiilor care îşi părăsesc locuinţele continuă să crească, trebuie să ne amintim că fiecare dintre ei are nevoie de protecţie, educaţie, siguranţă şi sprijin”, declară directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell, potrivit Sky News.

„Războiul a provocat una dintre cele mai rapide fluxuri de copii pe scară largă de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace", a declarat Catherine Russell.

Potrivit acesteia, este un rezultat sumbru, care ar putea avea consecinţe de durată pentru generaţiile viitoare.

„Siguranţa copiilor, bunăstarea şi accesul la servicii esenţiale sunt toate ameninţate de violenţele neîncetate", a adăugat Russell.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici