Două organizaţii germane de ajutorare au suspendat sâmbătă operaţiunile de salvare în Turcia

Două organizaţii germane de ajutorare au suspendat sâmbătă operaţiunile de salvare în Turcia, ţară afectată de cutremur, invocând probleme de securitate şi relatând ciocniri între grupuri de persoane şi focuri de armă.

1606 afișări
Imaginea articolului Două organizaţii germane de ajutorare au suspendat sâmbătă operaţiunile de salvare în Turcia

Două organizaţii germane de ajutorare au suspendat sâmbătă operaţiunile de salvare în Turcia

Organizaţia germană de căutare şi salvare internaţională (ISAR) şi Agenţia federală germană pentru ajutor tehnic (THW) au declarat că îşi vor relua activitatea imediat ce agenţia turcă de protecţie civilă AFAD va clasifica situaţia ca fiind sigură.

"Se poate vedea că tristeţea face încet loc furiei. Prin urmare, deocamdată vom rămâne în tabăra comună cu THW", a declarat pentru Reuters directorul de operaţiuni al ISAR, Steven Bayer, adăugând însă că organizaţiile vor fi imediat gata să ajute dacă vor exista indicii că există supravieţuitori.

Autorităţile turce nu au raportat confruntări în regiunea afectată de cutremur, dar preşedintele Tayyip Erdogan a comentat sâmbătă situaţia generală de securitate, menţionând că a fost declarată starea de urgenţă şi că au avut loc unele jafuri.

"Înseamnă că, de acum înainte, persoanele care sunt implicate în jafuri sau răpiri trebuie să ştie că mâna fermă a statului este pe spatele lor", a declarat acesta în timpul unei vizite în regiune.

Şi armata austriacă şi-a suspendat operaţiunile de salvare din Turcia, din cauza "unei situaţii de securitate din ce în ce mai dificile", a anunţat sâmbătă purtătorul său de cuvânt într-un mesaj pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Michael Bauer, a transmis pe Twitter că Unitatea de ajutor în caz de dezastre a forţelor austriece (AFDRU) este disponibilă pentru alte operaţiuni de salvare atunci când mediul de lucru va deveni sigur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici