Două persoane au fost depistate pozitiv în Ghana cu virusul Marburg, o boală similară cu Ebola

Două persoane din Ghana, care au murit ulterior, au fost depistate pozitiv la virusul Marburg, o boală extrem de infecţioasă similară cu Ebola, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

3077 afișări
Imaginea articolului Două persoane au fost depistate pozitiv în Ghana cu virusul Marburg, o boală similară cu Ebola

Două persoane au fost depistate pozitiv în Ghana cu virusul Marburg, o boală similară cu Ebola

Testele efectuate în Ghana au ieşit pozitive, dar rezultatele trebuie confirmate de un laborator din Senegal pentru ca aceste cazuri să fie considerate confirmate, a precizat OMS într-un comunicat citat de Reuters.

Cei doi pacienţi din regiunea Ashanti din sudul ţării au prezentat simptome precum diaree, febră, greaţă şi vărsături, înainte de a muri la spital.

În cazul în care cazurile sunt confirmate, acesta ar fi doar al doilea focar de Marburg în Africa de Vest.

Primul caz din istorie al virusului a fost detectat anul trecut în Guineea, fără ca alte cazuri să fie identificate.

"Pregătirile pentru un posibil răspuns la un eventual focar de infecţie sunt stabilite rapid, pe măsură ce se desfăşoară investigaţii suplimentare", a declarat OMS.

Din 1967, au existat o duzină de focare majore de Marburg, majoritatea în Africa de Sud şi de Est. Ratele de mortalitate au variat de la 24% la 88% în focarele anterioare, în funcţie de tulpina virusului şi de gestionarea cazurilor, potrivit OMS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici