Două persoane au murit în incendiile din Grecia. Doi bărbaţi au fost arestaţi pentru declanşarea involuntară a unui incendiu

Două persoane au murit în incendiile de la periferia Atenei, iar doi bărbaţi, un grec şi un bulgar, au fost arestaţi pentru declanşarea involuntară a unui incendiu, relatează Euronews în pagina electronică.

478 afișări
Imaginea articolului Două persoane au murit în incendiile din Grecia. Doi bărbaţi au fost arestaţi pentru declanşarea involuntară a unui incendiu

Două persoane au murit în incendiile din Grecia. Doi bărbaţi au fost arestaţi pentru declanşarea involuntară a unui incendiu

Riscul de incendii este în continuare ridicat în Grecia, chiar dacă cele două incendii de amploare izbucnite vineri, în Laconia şi pe dealurile din Atena, sunt sub control.

Două persoane au murit în incendiile de vineri, iar doi bărbaţi au fost arestaţi pentru declanşarea involuntară a unuia dintre ele. Cei doi apicultori, un grec şi un bulgar, au aprins un foc pentru a afuma albinele şi a recolta mierea.

Pagubele provocate de incendii sunt importante, cu atât mai mult cu cât grecii sunt afectaţi de criza financiară cu care se confruntă ţara lor. "Contam pe sezonul estival. Este luna care ne permite să supravieţuim toată iarna. Acum nu mai avem nicio speranţă", a declarat proprietarul unui bar.

Mai multe proprietăţi au fost devastate de asemenea pe muntele Hymettus. "Suntem distruşi. Nu a mai rămas nimic, animale, păsări. Nu mai avem nimic. Nu am electricitate sau apă", a declarat un locuitor.

În total, peste 80 de focare de incendii au pus în pericol numeroase persoane şi proprietăţi vineri, în mai multe districte. Între timp, un nou incendiu a izbucnit pe insula Skyros.

Ministerul de Interne a avertizat că riscul de incendii este în continuare ridicat, din cauza rafalelor de vânt. Guvernul a cerut ajutorul Europei, Franţa urmând să trimită două avioane Canadair şi un avion de recunoaştere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici