Două persoane împuşcate la Ferguson, în timpul unui miting în favoarea protestatarilor din Baltimore

Două persoane au fost împuşcate în cursul unor incidente separate în Ferguson, statul american Missouri, marţi seara şi miercuri dimineaţa, în condiţiile în care sute de persoane au manifestat în sprijinul protestatarilor din Baltimore.

142 afișări
Imaginea articolului Două persoane împuşcate la Ferguson, în timpul unui miting în favoarea protestatarilor din Baltimore

Două persoane împuşcate la Ferguson, în timpul unui miting în favoarea protestatarilor din Baltimore (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Poliţiştii întâmpină dificultăţi cu ancheta din cauza pietrelor aruncate spre ei", a declarat Jeff Small, un purtător de cuvânt al administraţiei locale din Ferguson. "În acest moment, poliţia nu ştie sigur dacă (incidentele armate) au legătură cu protestul", a adăugat el, relatează CNN.

Sute de persoane au manifestat marţi seara în Ferguson, în sprijinul participanţilor la protestele de la Baltimore, faţă de moartea lui Freddie Gray, un tânăr afroamerican rănit în timp ce era reţinut de poliţie.

Freddie Gray a murit pe 19 aprilie, la o săptămână după ce a fost reţinut de poliţie şi a suferit un traumatism la coloana vertebrală.

Moartea lui Freddie Gray este ultimul caz dintr-o serie în care bărbaţi de culoare au murit în interacţiunea cu poliţia. Proteste la nivel naţional au avut loc după uciderea unui adolescent neînarmat, Michael Brown, de către un poliţist alb în Ferguson, anul trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici