Două state din Australia reduc restricţiile după câteva săptămâni fără cazuri noi de COVID

  • New South Wales şi Australia de Sud reduc restricţiile după câteva săptămâni fără cazuri Covid.
  • Oamenii vor avea voie să danseze în localuri şi să primească oaspeţi.
622 afișări
Imaginea articolului Două state din Australia reduc restricţiile după câteva săptămâni fără cazuri noi de COVID

Două state din Australia reduc restricţiile după câteva săptămâni fără cazuri noi de COVID

În New South Wales (NSW), 30 de persoane vor avea voie să danseze la nunţi şi până la 30 de persoane vor putea petrece în interior, faţă de cinci în prezent. Gospodăriilor li se va permite, de asemenea, să găzduiască 50 de oaspeţi, faţă de 30, conform Reuters.

Relaxarea vine după ce statul, care reprezintă o treime din populaţia Australiei, nu a înregistrat miercuri nicio infecţie locală pentru a 38-a zi consecutivă. „Odată cu lansarea vaccinării şi fără noi cazuri dobândite local în NSW, putem face schimbări”, a declarat premierul NSW, Gladys Berejiklian.

De asemenea, restricţiile sunt relaxate de vineri şi în Australia de Sud. La fel, vor fi permise petrecerile inclusiv în spaţiile mai mici. Totodată, statul renunţă la testarea vizitatorilor din Melbourne, anterior focar COVID-19.

Australia a reuşit să ţină sub control transmiterea virusului cu urmărirea rapidă a contactelor şi obligativitatea măştii de protecţieîn transportul public. A înregistrat puţin sub 29.000 de cazuri COVID-19 şi 909 de decese de când a început pandemia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici