Douăsprezece persoane, rănite într-un atentat sinucigaş comis în apropiere de Beirut

Douăsprezece persoane au fost rănite în explozia unei maşini-capcană conduse de un kamikaze în cursul nopţii de luni spre marţi la periferia de sud a Beirutului, a anunţat agenţia oficială libaneză.

119 afișări
Imaginea articolului Douăsprezece persoane, rănite într-un atentat sinucigaş comis în apropiere de Beirut

Douăsprezece persoane, rănite într-un atentat sinucigaş comis în apropiere de Beirut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Douăsprezece persoane au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis în apropierea unui baraj al armatei", a anunţat Agenţia naţională de informaţii (ANI).

O maşină-capcană condusă se pare de un kamikaze a explodat în cursul nopţii de luni spre marţi la periferia de sud a Beirutului, fieful mişcării şiite Hezbollah, a anunţat pentru AFP o sursă din domeniul securităţii.

"Este vorba despre o maşină-capcană şi există o mare probabilitate să fi avut loc un atentat sinucigaş", a anunţat mai devreme această sursă, care nu a fost în măsură să dea un bilanţ al victimelor.

Deflagraţia s-a produs în jurul orei locale 00.00 (00.00, ora României), la intrarea în cartierul Chiyah, în apropierea unui baraj al armatei şi unei cafenele în care cei aflaţi în interior urmăreau un meci de fotbal de la Cupa Mondială, potrivit unui fotograf al AFP.

Acesta din urmă a văzut mai multe maşini cuprinse de flăcări, importante pagube materiale, pompieri care încercau să stingă incendiile şi ambulanţe ce transportau răniţi.

Un martor a anunţat pentru un post de televiziune libanez că "a văzut că un Mercedes de culoare albă mergea pe contrasens pe autostrada Hadi Nasrallah, la intrarea în Chiyah, după care a explodat".

Această deflagraţie are loc la trei zile după un atentat sinucigaş în estul ţării, soldat cu un mort şi aproximativ 30 de răniţi.

"Terorismul încearcă să aducă atingeri unităţii noastre", a afirmat de la faţa locului deputatul mişcării Hezbollah Ali Ammar.

"Takfiri (extremiştii sunniţi), după înfrângerea din Siria, încearcă să deschidă noi fronturi şi ceea ce se produce în Irak nu este foarte departe de ceea ce se întâmplă la noi, dar aici circumstanţele nu le permit să acţioneze în aceeaşi manieră", a adăugat el.

Periferia de sud a Beirutului a fost vizată în repetate rânduri de atentate după angajarea mişcării şiite Hezbollah alături de forţele loiale lui Bashar al-Assad împotriva insurgenţilor din Siria.

Ultimul atentat în acest loc s-a produs pe 21 ianuarie şi s-a soldat cu patru morţi.

Libanul a fost vizat de mai multe atentate sângeroase după deteriorarea situaţiei de securitate din Siria, afectată de un conflict civil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici