Dr. Anthony Fauci îl contrazice pe Trump: Este ”puţin probabil” ca un vaccin anti-Covid-19 să apară înainte de alegerile din 3 noiembrie

  • Dr. Anthony Fauci a subliniat că este puţin probabil ca un vaccin împotriva coronavirusului să fie gata ”până la sfârşitul anului.”
  • Experţii în boli infecţioase şi oamenii de ştiinţă au spus că îşi fac griji că procesul de aprobare a vaccinului din SUA ar putea fi influenţat de politică, nu de ştiinţă.
1346 afișări
Imaginea articolului Dr. Anthony Fauci îl contrazice pe Trump: Este ”puţin probabil” ca un vaccin anti-Covid-19 să apară înainte de alegerile din 3 noiembrie

Profimedia

Dr. Anthony Fauci, principalul expert în boli infecţioase de la Casa Albă, a subliniat că este puţin probabil ca un vaccin împotriva coronavirusului să fie gata ”până la sfârşitul anului,” ba chiar înainte de alegerile din 3 noiembrie, aşa cum a anunţat Donald Trump.
 
"Este putin probabil să avem un răspuns clar la întrebarea dacă un vaccin este sigur şi eficient până la alegeri," a precizat Fauci în cadrul unei conferinţe de cercetare în medicină, relatează CNBC.
 
Experţii în boli infecţioase şi oamenii de ştiinţă au spus că îşi fac griji că procesul de aprobare a vaccinului din SUA ar putea fi influenţat de politică, nu de ştiinţă.
 
Şeful administraţiei americane pentru siguranţa alimentară şi farmaceutică (FDA) anunţa la sfârşitul lunii trecute că este dispus să treacă peste procesul normal de autorizare a vaccinului împotriva Covid-19, pentru a fi scos pe piaţă cât mai curând posibil.
 
Săptămâna trecută, secretarul pentru sănătate şi servicii umane, Alex Azar, a încercat să atenueze îngrijorările cu privire la procesul de autorizare, spunând că termenul limită de 1 noiembrie nu are legătură cu alegerile prezidenţiale.
 
Nu are nimic de-a face cu alegerile. Acest lucru are legătură cu livrarea de vaccinuri sigure şi eficiente poporului american cât mai repede posibil şi salvarea vieţii oamenilor," a subliniat Azar. ”Fie că este 15 octombrie, fie că este 1 noiembrie, fie că este 15 noiembrie, este vorba despre salvarea de vieţi, dar îndeplinirea standardelor FDA de siguranţă şi eficacitate”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici