Drama lui Archie Battersbee, un băieţel în vârstă de 12 ani, aflat în comă. Instanta dispune deconectarea lui de la aparate, familia se împotriveşte

  • Băiatul a fost victima unui accident casnic.
  • Pentru judecători, criteriul evitării suferinţei minorului prevalează înaintea voinţei părinţilor.
  • Mama lui Archie: „Mi-a strâns mâna, inima îi bate”.
2067 afișări
Imaginea articolului Drama lui Archie Battersbee, un băieţel în vârstă de 12 ani, aflat în comă. Instanta dispune deconectarea lui de la aparate, familia se împotriveşte

Drama lui Archie Battersbee, un băieţel în vârsă de 12 ani, aflat în comă. Instanta dispune deconectarea lui de la aparate, familia se împotriveşte

Un tribunal britanic a decis că toate tratamentele care menţin în viaţă un băiat de 12 ani găsit acasă, în comă, în urma unui accident domestic neclar trebuie să fie oprite.

Cu toate acestea, părinţii victimei se opun acestei decizii şi au anunţat recurs. Spitalul a fost cel care a apelat la instanţă, pentru a afla ce căi trebuie să urmeze, iar judecătorii, pe baza unor teste clinice, au stabilit că activitatea cerebrală a pacientului este definitiv compromisă şi nu există nicio posibilitate de recuperare.

Archie Battersbee, în vârstă de 12 ani, acesta este numele victimei, a fost găsit inconştient în casa sa din Southend, Essex, în aprilie anul trecut.
Avea o frânghie legată de gât, în vârful unei scări. Dinamica nu este clară, ba chiar s-a emis ipoteza că băiatul a fost victima unei provocări crude lansate prin internet, dar nu au apărut elemente care să susţină această ipoteză.

Archie a fost transportat imediat la Spitalul Regal din Londra, unde starea lui a fost imediat considerată a fi foarte gravă, iar activitatea cerebrală redusă la minimum. De atunci, a fost menţinut în viaţă datorită ventilaţiei artificiale.

Mama lui Archie spune că micuţul să semne de revenire. „Mi-a strâns mâna, inima îi bate”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici