Video Drapelurile finlandeze, coborâte în bernă după masacrul petrecut într-un liceu

Drapelurile naţionale finlandeze au fost coborâte în bernă joi, în urma unui masacru comis de un licean în şcoala pe care o frecventa, provocând moartea a opt persoane, înainte de a se sinucide, într-una dintre cele mai mari tragedii înregistrate în statul nordic în ultimii zece ani, relatează AFP.

9 afișări

Premierul finlandez Matti Vanhanen a ordonat miercuri seara în urma unei adunări de urgenţă a Guvernului său arborarea drapelurilor naţionale pe toate clădirile publice şi a cerut cetăţenilor Finlandei să respecte un moment de reculerege.

Joi dimineaţa drapelurile naţionale de la palatul prezidenţial, Parlament, sediul Guvernului, ca şi din grădinile unor reşedinţe particulare, din faţa imobilelor şi a unor întreprinderi, au fost coborâte în bernă, relatează presa locală.

Un tânăr în vârstă de 18 ani, Pekka-Eric Auvinen, a ucis miercuri opt persoane în liceul pe care îl frecventa în oraşul Tuusula, cu 30.000 de locuitori, aflat la 40 de km nord de Helsinki, apoi s-a sinucis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici