Dronele kamikaze iraniene M5 fabricate în Rusia au ajuns deja pe câmpul de luptă

  • Fabrica Albatross a livrat deja 50 de drone M5 Ministerului rus al Apărării.
  • Kremlinul intenţionează să producă 100-150 de bucăţi pe lună.
  • Dronele kamikaze iraniene M5 produse în Rusia au ajuns deja pe câmpul de luptă.
2338 afișări
Imaginea articolului Dronele kamikaze iraniene M5 fabricate în Rusia au ajuns deja pe câmpul de luptă

Dronele kamikaze iraniene M5 fabricate în Rusia au ajuns deja pe câmpul de luptă

Cooperarea dintre Rusia şi Iran a făcut un pas înainte la Elabuga, în provincia Tatarstan, la 900 de kilometri de Moscova, unde Statele Unite consideră că are loc producţia de drone pe teritoriul Rusiei împreună cu Republica Islamică, după impunerea sancţiunilor de către occidentali.

Se spune că armata lui Vladimir Putin a transformat în scopuri militare o fabrică de avioane fără pilot pentru sectorul agricol, Albatros, în punct central al colaborării tehnologice cu Teheranul.

Iar asta şi din motive „geografice”: oraşul Elabuga se află pe malurile Kama, un afluent al Volgăi, iar acest lucru face posibil transportul pieselor cu vaporul din Marea Caspică, fără a atrage atenţia.

Construirea unei fabrici de drone în Rusia fusese deja decisă încă de la începutul colaborării cu Iran, vara trecută. În ianuarie, o delegaţie iraniană vizitase fabricile din Elabuga.

În ultimele luni, a scos acum la iveală o investigaţie a Financial Times, activitatea uzinei Albatros ar fi crescut semnificativ, ar fi fost angajaţi ingineri de specialitate şi au fost publicate numeroase anunţuri de angajare, în special pentru cei capabili să traducă documente tehnice.

Potrivit celor declarate în presa rusă, Albatross a livrat deja 50 de drone M5 Ministerului rus al Apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici