DUBLUL ATENTAT din Tripoli: Libanul a decretat doliu naţional. Al-Qaida în Magrebul Islamic susţine că vina aparţine Hezbollah

Libanul a decretat doliu naţional, sâmbătă, după dublul atentat comis în oraşul Tripoli şi soldat cu 45 de morţi şi sute de răniţi, autorităţile luând măsuri de securitate suplimentare după cel mai grav atac de la sfârşitul războiului civil până acum. Organizaţia teroristă Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI) a acuzat mişcarea şiită libaneză Hezbollah de comiterea atentatelor.

331 afișări
Imaginea articolului DUBLUL ATENTAT din Tripoli: Libanul a decretat doliu naţional. Al-Qaida în Magrebul Islamic susţine că vina aparţine Hezbollah

DUBLUL ATENTAT din Tripoli: Libanul a decretat doliu naţional. Al-Qaida în Magrebul Islamic susţine că vina aparţine Hezbollah (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bilanţul atentatului a ajuns la 45 de morţi, iar 280 de răniţi rămân spitalizaţi.

Premierul în exerciţiu, Najib Mikati, a decretat doliu naţional "în semn de solidaritate cu familiile victimelor".

Numeroase victime carbonizate au fost înhumate în cursul nopţii şi sâmbătă dimineaţă.

Dublul atentat cu vehicule-capcană produs la moschei din Tripoli nu a fost revendicat. Atacul este cel mai grav după încheierea războiului civil din Liban, care a avut loc în perioada 1975-1990.

Al-Qaida în Magrebul Islamic susţine că Hezbollah a comis atentatele din oraşul libanez Tripoli

Organizaţia teroristă Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI) acuză mişcarea şiită libaneză Hezbollah de comiterea dublului atentat de vineri din oraşul libanez Tripoli.

"Suntem siguri că este mâna Hezbollah, organizaţie care face totul pentru susţinerea preşedintelui Bashar Al-Assad", a transmis AQMI.

"Vom răzbuna atacul Hezbollah, în numele sunniţilor", avertizează Al-Qaida în Magrebul Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici