Duma de Stat rusă interzice încredinţarea copiilor spre adopţie în ţări care permit căsătoriile gay

Duma de Stat din Rusia a aprobat vineri, în formă definitivă, legea care interzice încredinţarea spre adopţie a copiilor ruşi cuplurilor de homosexuali sau celibatarilor din ţările care au legalizat uniunile civile între persoane de acelaşi sex.

155 afișări
Imaginea articolului Duma de Stat rusă interzice încredinţarea copiilor spre adopţie în ţări care permit căsătoriile gay

Duma de Stat rusă interzice încredinţarea copiilor spre adopţie în ţări care permit căsătoriile gay (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Legea, care trebuie aprobată şi de Consiliul Federaţiei, după care va trebui promulgată de preşedintele Vladimir Putin, a obţinut susţinerea a 444 de parlamentari. Niciun deputat nu a votat împotrivă.

Conform noii legi, încredinţarea spre adopţie a copiilor ruşi este interzisă "persoanelor de acelaşi sex a căror uniune este recunoscută ca mariaj în state în care acest lucru este legal, precum şi persoanelor necăsătorite din aceste state".

Cuplurile heterosexuale vor putea adopta în continuare copii ruşi.

Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt permise în prezent în 14 state, printre care se numără Canada, Belgia, Spania şi Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici